miercuri, 23 iulie 2008

Boc, fa-te ca gandesti!

Intreabat fiind cum apreciaza votul PD-L pentru proiectul de modificare a legii 10, Basescu a replicat, potrivit Realitatea TV:

"Puneţi-i o întrebare lui Emil Boc. A fost o mare veselie la vot, partidele să-şi reanalizeze poziţia."

Lui Boc i s-a pus intrebarea, iar Boc, dupa o scurta pauza de gandire, raspunde:

"parlamentarii partidului au votat modificările Legii 10 deoarece au avut în vedere probleme legate de aplicarea practică a legilor proprietăţii şi spune că menţinerea la nesfârşit a procesului de retrocedare creează numeroase probleme chiriaşilor de bună credinţă."

Boc, stim ca gandirea nu doare. Stim si ca atat Basescu, cat si tu sau Videanu, fiecare in mandatele si in orasele lui, ati avut si aveti probleme in aplicarea practica a legii 10. Stim si ca in alta declaratie, sustineati ca doar "o parte dintre parlamentarii PD-L au votat aceasta lege". Dar, domnule Emil Boc, e la mintea cocosului ca intarzierea procesului de retrocedarea afecteaza proprietarii, nu chiriasii de buna sau de rea credinta!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mihai, cum prompt ai semnalat zilele trecute, Boc minte de îngheaţă apele, pentru că, în realitate, au votat doar 3 din 56 de la PD-L contra legii şi 3 s-au abţinut.

Acum, Boc vine cu (pre)textul privind "chiriaşii/cumpărătorii de bună credinţă". De ce nu cred eu în expresia-asta şi o consider o contradicţie în termeni?

Cum poţi să fii de bună-credinţă şi să stai 18 ani să aştepţi legiferarea furtului comunist?

Cred că singurul caz în care expresia are acoperire în realitate se referă la situaţiile în care cumpărătorii au ştiut sigur că imobilul nu este revendicat. Nu când s-au prefăcut că nu (mai) există proprietari de drept şi/sau succesori, aşa cum au făcut majoritatea chiriaşilor cumpărători "de bună credinţă".

Anonim spunea...

Uneori chiriasii nu au fost de buna credinta nici macar in cazul in care stiau sigur ca imobilul nu este revendicat de nimeni. Remember Mihaileanu, unde Basescu numai de buna credinta nu a fost!