miercuri, 27 august 2008

"Victima" de la cimitire

Astazi si-a anuntat demisia George Georgescu, directorul Administratiei Cimitirelor si crematoriilor umane. Comunicatul de pe site-ul PMB mentioneaza cu cinism:

"Precizăm că George Georgescu a cerut eliberarea din funcţie chiar în momentul în care Comisia de disciplină instituită la nivelul Primăriei Municipiului Bucureşti dezbătea cazul său. Este a doua oară când Comisia de disciplină se întruneşte pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte menţinerea sau eliberarea din funcţie a Directorului George Georgescu. Prima sedinţă s-a anulat din cauza neprezentării sale."

Incheierea apoteotica a comunicatului e demna de anii '50:

"Cercetarea activităţii fostului director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane Bucureşti continuă!"

Dar pe membrii Comisiei de Aplicare a Legii 10 cand ii vedem in Comisia de Disciplina? Nu de alta, dar someaza de peste doua luni.

luni, 25 august 2008

Sa se amendeze singuri, primesc!

Adrian Silvan atrage atentia asupra faptului ca Primaria Capitalei isi incalca propriile hotarari de consiliu "marcand" locurile de parcare cu gardulete. Ii sugereaza lui Uleia sa coboare din birou si sa aplice legea. Uleia insa e ocupat cu terasele din Herastrau. Ii trebuie multa atentie si multe atentii ca sa decida ce terase raman si ce terase se demoleaza. Daca ar fi singura incalcare a legii facuta de Primaria Municipiului Bucuresti...

PNTCD, doi presedinti si o intrebare

PNTCD are de ieri doi presedinti: Radu Sarbu si Marian Milut. Pretextul conflictului este modalitatea de participare a partidului la urmatoarele alegeri: singur, in alianta cu PD-L sau cu PNL. Probabil ca cei din PNTCD nu au auzit de pragul alternativ, ca modalitate de intrare in parlament. Una din tabere are negociat un acord cu PNL, prin intermediul caruia PNTCD isi poate promova candidati sub sigla PNL in 30 de colegii uninominale. 30 de colegii uninominale inseamna foarte mult in raport de pragul alternativ, de ponderea PNTCD si fata de numarul total de colegii. Nu inteleg ce interes ar avea PNL sa accepte o astfel de alianta. Merita oare sa-ti retragi un candidat pentru ca Pavelescu sa poata candida sub sigla PNL?

duminică, 24 august 2008

Musca se mai retrage odata

Musca anunta ca nu vrea sa candideze, potrivit hotnews.ro. Si Videanu si Boc au mai fost surprinsi o tura in ofsaid!

sâmbătă, 23 august 2008

Terasele lui Oprescu

"Demolarea" teraselor din Herastrau l-a facut pe Oprescu subiect de articol in Catavencu. Alex Cautis se intreaba si el, ca si altii, cum au fost alese terasele care s-au demolat si cele care au ramas bine mersi. Si are si o banuiala:

"Atit surse din Primarie, cit si barmani locali ne-au indicat acelasi motiv. La temelia fiecarei terase nedemolate stau caramizi de cite 30.000 de euro. Cel care le-a incarcat e un tip puternic, are tarie de caracter si de partid. Se spune ca are constitutia solida si alura smechereasca a lui George Iorgovan, il stiti, ala care e frate cu Constitutia, avind acelasi tata, pe raposatul Antonie Iorgovan. In momentul de fata, Iorgovan junior e omul de serviciu al lui Oprescu."

Videanu si Musca

Videanu vine cu o cugetare ca sa sprijine Musca si sustine ca electoratul este cel care poate judeca moralitatea revenirii acesteia in politica, potrivit Antena 3. Bineinteles, in materia judecatii facute de electorat, Videanu este mai doctor decat actualul primar al Bucurestiului. Poate cineva oferi o dovada de judecata electorala mai buna decat rezultatul confruntarii dintre Oprescu si Blaga? Evident ca nu.

luni, 18 august 2008

Musca trage la ... parlament

"Doamna Mona Muscă figurează printre propunerile venite din judeţul Neamţ, personal cred că nu avem niciun obstacol şi niciun motiv să refuzăm candidatura doamnei Mona Muscă, v-am spus-o de mai multe ori. Aşteptăm ca şi doamna Mona Muscă să-şi manifeste dorinţa în acest sens prin organizaţia prin care a fost propusă", a declarat Boc, potrivit Realitatea TV.

duminică, 17 august 2008

Alba neagra cu Andrei Creci

Vreti sa stiti cum priveste Andrei Creci, membru in Comisia de Aplicare a Legii 10 si director adjunct in Directia Juridica PMB, echivalarea unui teren de 9 ha in Plumbuita cu unul de peste 23 ha in Fabrica de Glucoza?

"ştiu că s-a dat pentru o suprafaţă de 92.000 de metri pătraţi acoperit de apele lacului Plumbuita 230 şi ceva de mii de metri pătraţi pe Fabrica de Glucoză 6-8. nu ştiu care ar putea fi un teren mai bun, dar cred că Fabrica de Glucoză nu este aşa de bun"

"a fost o corespondenţă bogată între instituţiile statului pe baza acestei restituiri în compensare şi s-a dovedit până la urmă cu noi am avut dreptate. nu, nu...sunt alte suprafeţe de teren, vă spun sigur...căutăm şi sunt alte suprafeţe"

la Antena 3, Rechinii retrocedarilor, via Geo Colgiu.

Curata compensare, coane Fanica! Sa traiesti!

Alba neagra cu Murgeanu

Murgeanu a emis dispozitia de restituire prin compensare in echivalent a terenului din Fabrica de Glucoza nr. 6-8. O verificare a restiturilor prin compensare ar dezvalui lucruri extrem de interesante, ca veni vorba.
Cum justifica un hot sincer semnatura?

"dar ştiţi că ei redobândiseră...
habar n-am avut. cum să vă spun, nu este treaba mea. nu sunt decât semnatar, atât. dar comisia, când a venit cu actele şi mi-a pus în faţă dispoziţia de restituire, singura mea obiecţie a fost de ce atât de mult şi să-mi aducă acte, ce spune legea. eu nu am ce să-mi reproşez, personal
"
la Antena 3, Rechinii retrocedarilor, via Geo Colgiu.

Sau in Gandul:

"Viceprimarul Murgeanu zice că l-a silit legea"

Si pe Videanu il silea legea sa-i faca un bine lui Costanda. Din pacate insa pe Videanu si pe Murgeanu legea nu-i sileste decat din cand in cand si pe alese!

Alba neagra cu terenuri restituite in Pipera

Sorin Oprescu a emis o dispozitie cu privire la "dezafectarea materialului dendrologic" aflat pe terenul din Str. Fabrica de Glucoza nr. 6-8. In limba romana, aceasta "dezafectare" inseamna taierea a peste 18,000 de copaci. Despre acest subiect au scris si ziare.com si Ovidiu Draghia.
Terenul are o istorie similara cu cea a parcului Bordei. A fost revendicat de notificatorii Goebbel Bortes Astrid, Goebbel Fritz Berndt si Tudora Helga, insa terenul autorului notificatorilor era situat in Plumbuita ai se afla acum pe fundul lacului si avea o suprafata de 9 ha. In loc sa primeasca despagubiri, notificatorii au vandut drepturile litigioase catre Verginica Tanti Dumitrescu si Adrian Ciorobea. Iar cumparatorii drepturilor litigioase au primit nu despagubiri, ci peste 23 de hectare in Str. Fabrica de Glucoza nr. 6-8. Acum, la drept vorbind, nu e pacat sa nu li se dea terenul curatat de copaci!?
Oprescu se pare ca revine asupra dispozitiei cu o amanare a deciziei de taiere a copacilor. Spun "se pare" intrucat noua dispozitie nu este inca publicata pe site-ul PMB. Povestea revenirii asupra deciziei o puteti citi in Gandul si la Ovidiu Draghia.
Stia doctorul ce stia cand spunea ca trebuie atentie la retrocedarile in parcuri. Trebuie atentie pentru a le da inapoi fara copaci, bineinteles!

Vizita duminicala a domnului doctor Oprescu

La doua saptamani de la precedenta vizita efectuata tot intr-o zi de duminica, Oprescu mai face o plimbare la lucrarile din Pasajul Universitatii, potrivit Realitatea TV.

sâmbătă, 16 august 2008

Oprescu ataca pe hartie inca doua terase

Desi aflat in concediu, Oprescu semneaza doua dispozitii de demolare pentru inca doua terase, potrivit Realitatea TV. Marie Jeanne Ion ne explica modalitatea practica prin care s-a realizat minunea: dispozitiile au fost semnate in saptamana dinaintea plecarii in concediu. Acum, doar ne-am obisnuit ca doctorul sa nu se impiedice de-o semnatura, doua!

Update: iata ca terasele sunt atacate si in realitate, potrivit Gandul.

vineri, 15 august 2008

Murgeanu, un hot sincer

Murgeanu cere in numele municipalitatii 158 de imobile de la RAPPS, potrivit Gandul. Si foloseste acest prilej pentru a face o declaratie:

"„Nu mă interesează dacă în vreo casă pe care o luăm înapoi de la RAPPS locuieşte vreun membru PD-L. S-a terminat cu mangleala”, spune viceprimarul general al Capitalei, Răzvan Murgeanu."

Jurnalistul nu ne spune daca Murgeanu a facut aceasta afirmatie ("S-a terminat cu mangleala.") cu regrete vizibile sau oarecum incurcat. In orice caz trebuie admirata sinceritatea lui Murgeanu. Mai rar asa hoti sinceri!

joi, 14 august 2008

Ipocrizia cu clauza de salvgardare

Actori de prim rang ai scenei politice romanesti, analisti politici si deopotriva ziaristi flutura pericolul activarii clauzei de salvgardare pe justitie. In cazul in care rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene devin foarte critice, Romania risca sa fie sanctionata prin activarea clauzei de salvgardare.
Ce inseamna, de fapt, clauza de salvgardare pe justitie?
Iata cum explica Basescu intr-un interviu ceva mai vechi:

"Paul Grigoriu: Justiţia ne face şi vă face probleme aici, acasă, dar şi în ochii partenerilor noştri europeni. În afară de belelele noastre de oameni nedreptăţiţi de multe ori, ce ni se poate întâmpla pe un plan mai larg european, în ipoteza în care justiţia se degradează în permanenţă?

Traian Băsescu: Se poate întâmpla un singur lucru, dar extrem de grav: aplicarea clauzei de salvgardare pe justiţie şi, în acel moment, nici o hotărâre judecătorească a instanţelor din România nu va mai fi recunoscută în interiorul UE. Asta înseamnă, pe de-o parte, că românii care primesc o hotărâre judecătorească în ţară la ei nu se vor putea prevala de această hotărâre judecătorească nicăieri în Europa, or, acum, acest lucru este posibil, de la 1 ianuarie 2007.
"

Acest argument este de o ipocrizie fara margini. Sa luam, de exemplu, aceasta hotarare judecatoreasca prin care Primaria Bucuresti, condusa initial de Basescu, mai apoi de Videanu si acum de catre Oprescu, era obligata sa raspunda la o notificare in baza Legii 10. Desi aceasta hotarare este executorie din noiembrie 2005, PMB nu catadicseste sa o puna in executare. Va dati seama ce tragedie s-ar intampla daca s-ar activa clauza de salvgardare? Atunci aceasta hotarare judecatoreasca nu ar mai fi recunoscuta in Germania. Nici autoritatile din Portugalia nu o vor mai executa. Dar pe mine ma doare ca nu se executa in Romania, iar faptul ca alt stat din Uniunea Europeana o respecta sau nu este complet lipsit de relevanta.
Credeti cumva ca este singura hotarare judecatoreasca pe care statul roman si autoritatile publice o ignora? Nicidecum. Doar din 2006 pana in prezent CEDO a pronuntat hotararile Pantea impotriva Romaniei si Abaluta impotriva Romaniei prin care statul roman era obligat sa puna in executare hotararile judecatoresti. Iar acestea sunt doar cazurile ajunse la CEDO si solutionate de catre curte. Bineinteles ca neexecutarea unei hotarari judecatoresti reprezinta o incalcare a Conventiei pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale, incalcare sanctionata de catre CEDO.
Deci ce ar insemna pentru Romania activarea clauzei de salvgardare pe justitie? O palma data pe obrazul celor care gestioneaza justitia din Romania. Pentru justitiabilul roman, activarea clauzei n-ar avea nicio importanta. Iar toate argumentele lui Basescu si nu numai cu privire la clauza nu sunt decat imense dovezi de ipocrizie.

miercuri, 13 august 2008

Sfaturi de la Viorel Lis?!

Oprescu a plecat o saptamana in concediu si a delegat calitatea de ordonator de credite lui Mircea Octavian Constantinescu, potrivit dispozitiei nr. 1202/11.08.2008, nepublicata inca pe site-ul PMB (via Cotidianul; a scris si Gandul despre subiect).
Ce m-a socat insa este faptul ca s-a gasit Viorel Lis sa dea sfaturi despre buna functionare a primariei:

"Fostul primar general al Capitalei Viorel Lis spune că, atunci când pleca în concediu, îl lăsa ordonator de credite pe viceprimarul care avea competenţe pe zona economică. „Nu e posibil să laşi un consilier. Acesta este un simplu angajat al primăriei. Or, ordonatorul de credite trebuie să fie din sistem, adică viceprimarul căruia i-au fost delegate competenţele economice“, a declarat Lis pentru Cotidianul."

Bun, asa facea Lis. Si cu ce a ajutat asta functionarea Primariei?! Lis concureaza cu Halaicu la postul de cel mai prost primar ales al Bucurestiului dupa 1989. Si are sanse bune de castig. Chiar nu inteleg nici de ce mai beneficiaza Lis de atentie din partea media, nici de ce nu se ocupa de lucruri mai potrivite pentru competentele sale, cum ar fi un sah in Cismigiu sau o barfa cu vecinii.

luni, 11 august 2008

Terasiada lui Oprescu

Oprescu a pus gand rau teraselor din Herastrau si a executat scurt si mediatic doua terase. Pe urma, a stat.

"A-nceput de ieri sa cada
Cite-un fulg, acum a stat"

George Cosbuc, Iarna pe ulita, via aboutromania.com.


Pentru una dintre terase exista dispozitie de desfiintare inca din 10.11.2000, dispozitie semnata de Traian Basescu, primarul general de atunci. Probabil obosit de atata hinghereala, Traian Basescu nu a reusit sa-si duca la indeplinire propria dispozitie. Oprescu a putut sa darame terasa si a facut si promisiuni cu aceasta ocazie:

"Am promis că voi reda Bucureştiul bucureştenilor şi mă ţin de cuvânt. Încep prin refacerea spaţiului verde. Toate construcţiile ilegale, aflate pe domeniul public, vor fi desfiinţate" susţine Primarul General Sorin Oprescu.

Domeniul public este inalienabil potrivit art. 136 alin. 4 din Constitutia Romaniei. Astfel, orice alta constructie realizata pe domeniul public este realizata cu incalcarea legii. Nu conteaza daca este autorizata sau nu, tot ilegala este.

Soferul observa si intreba:

"Felicitări pentru recuperarea spaţiilor verzi din Herăstrău prin dărâmarea cantinelor de acolo. Am trecut pe acolo şi mi-a plăcut. Dar de ce v-aţi oprit după doar două cantine demolate? Am mai văzut câteva care se simţeau bine-mersi. Oare de ce?"

Intreb si eu, ca si Soferul, ce va impiedica domnule Oprescu sa daramati si celelalte terase? Sau, tradare sa fie dar sa stim si noi, pe ce criterii sunt alese terasele care sunt demolate?

Update: pe aceeasi tema scrie si Ioan T. Morar.

Economist-u' si Morar-u'

The Economist continua laudele la adresa lui Daniel Morar. Ce e al lui Morar, e al lui Morar: rar, ca sa nu spun chiar niciodata, am vazut o presa straina atat de buna pentru vreo persoana publica din Romania. Era sa spun "personaj" in loc de "persoana publica", dar am renuntat sub impresia laudelor din The Economist.

Oprescu il demite pe Carstea de la ALPAB

Potrivit Gandul, Oprescu l-a demis pe Virgil Carstea directorul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement Bucuresti. Dispozitia nu a fost inca publicata pe site-ul Primariei.

Update: A aparut si comunicatul pe site-ul PMB. Director interimar ALPAB va fi Usein Iuxel, anterior contabil sef ALPAB.

miercuri, 6 august 2008

Inca un "fan" Mr. Too Clean

O parere argumentata si, in opinia mea, pertinenta despre activitatea DNA are Gheorghe Piperea in acest post.

Oprescu ii arata pisica lui Vanghelie

In aceeasi zi in care a facut o vizita la Pasajul Universitatii, pe care unii ziaristi au numit-o "vizita de lucru", Oprescu a tinut sa ii arate pisica lui Vanghelie si s-a dus glont pe Strada Pucheni, in Vanghelistan. Asa cum era de asteptat, oamenii s-au plans de lipsa utilitatilor si in general de conditiile de viata din Sectorul 5.

Oprescu, referindu-se la strazile neasfaltate si lipsite de utilitati:
"Sunt deja licitate de Vanghelie si care trebuiau facute. Dumnezeu stie ce s-a intamplat acolo. O sa vorbesc cu el."

Doctorul are cateva polite de platit lui Vanghelie si se pare ca nu sta prost cu memoria. Iata si stirea ProTV:

luni, 4 august 2008

Oprescu si cei 23 de penali

Oprescu a anuntat sambata ca 23 de directori si functionari din Primaria capitalei sunt cercetati de catre DNA pentru posibile fraude. La parlamentari si la ministri am inteles ca DNA e sabotat, dar ce il mai impiedica pe Mr. Too Clean sa ii dovedeasca pe functionarii si pe directorii din Primarie?

Bursa lui Mihnea Nastase

Bombonel se scapa pe blog si spune:

"Mihnea a incheiat primul an de liceu cu media generala 5,46 din 6 posibile. I-a trimis, mandru, notele obtinute, lui Dimitrie Sturdza, pentru a-i arata ca nu-si iroseste banii cu bursa lui."

Saracu' copil! A terminat primul an de liceu si tot nu s-a prins ca e bursa lui taica-su, nu a lui!

via Cotidianul.

vineri, 1 august 2008

Morar, "Gardianul" dreptatii absolute

Morar acorda un interviu in Gardianul de ieri in care isi anunta dorinta de a obtine inca un mandat la conducerea DNA. In argumentarea acestei dorinte, Morar debiteaza o serie de enormitati:

"DNA nu este un instrument politic, asa cum sustin unii politicieni. Nici un procuror nu ar avea vreun motiv sa faca dosare politice, pentru ca politicienii vin si pleaca, pe când procurorii beneficiaza de stabilitate în sistemul nostru judiciar. Nu cred ca vreun procuror ar fi dispus sa îsi riste cariera sau avutul pentru a face dosare la comanda politica."

Omul asta este speranta Comisiei Europene, a The Economist si a Initiativei pentru o Justitie Curata pentru lupta impotriva coruptiei!? Oare Morar nu a auzit de procurorul Panait? Numele de Lele nu-i spune nimic?
Procurorul Panait are o stabilitate fara cusur, nimic de zis!

Oprescu si legea: de ce

Scopul acestui blog este sa determine primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Este vorba de sentinta civila nr. 5998/25.10.2004 pronuntata de catre Judecatoria Sect. 5, prin care Primaria Municipiului Bucuresti era obligata sa raspunda la notificarea nr. 5011/12.11.2001 comunicata de catre BEJ "Boambes, Raileanu si Badea" prin care Petroff Stefan Octavian, impreuna cu alte persoane interesate, solicitau restituirea in natura a imobilului situat in Bucuresti, Str. 11 Iunie nr. 18, Sect. 4.

Videanu n-a catadicsit sa puna in aplicare aceasta hotarare judecatoreasca. Ii revine lui Sorin Oprescu obligatia de a o pune in executare. Ori de cate ori Primaria Bucuresti o va lua pe aratura cu privire la legea 10 si nu numai, va primi un vot de blam. Iar la luat pe aratura, Primaria Bucuresti este plina de campioni.