Scopul acestui blog este sa determine primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Este vorba de sentinta civila nr. 5998/25.10.2004 pronuntata de catre Judecatoria Sect. 5, prin care Primaria Municipiului Bucuresti era obligata sa raspunda la notificarea nr. 5011/12.11.2001 comunicata de catre BEJ "Boambes, Raileanu si Badea" prin care Petroff Stefan Octavian, impreuna cu alte persoane interesate, solicitau restituirea in natura a imobilului situat in Bucuresti, Str. 11 Iunie nr. 18, Sect. 4.
Videanu n-a catadicsit sa puna in aplicare aceasta hotarare judecatoreasca. Ii revine lui Sorin Oprescu obligatia de a o pune in executare. Ori de cate ori Primaria Bucuresti o va lua pe aratura cu privire la legea 10 si nu numai, va primi un vot de blam. Iar la luat pe aratura, Primaria Bucuresti este plina de campioni.
Cântece moderne de Crăciun: Cum s-a schimbat muzica sărbătorilor
Acum 2 săptămâni
5 comentarii:
Comisia de retrocedari, una din cele mai impotante din primarie, va fi in atributiile edilului sef al Capitalei, Sorin Oprescu.
Punem pariu ca si peste 4 ani vei posta topicul asta?
Viceprimarul Oprescu, gaură 3 milioane euro
CANDIDATUL-FRAUDĂ A DAT BIR CU FUGIŢII, ÎN ANUL 2000, DUPĂ PATRU LUNI LA PRIMĂRIA GENERALĂ
Doctorul Sorin Oprescu a mai aburit bucureştenii acum opt ani, când a fost ales viceprimar al Capitalei. Rezultatul acelei alegeri este dezastruos: statul are de plătit milioane de euro pentru cele patru luni petrecute de Sorin Oprescu la Primăria Capitalei. La comanda „tătucului“ Ion Iliescu, care, dacă vă mai amintiţi, a dat dispoziţie judecătorilor ca niciun teren sau imobil să nu mai fie retrocedat, viceprimarul de atunci Sorin Oprescu a executat ordinul primit fără să sufle o vorbă. Cei nedreptăţiţi s-au plâns Curţii de la Strasbourg şi, după ani de zile, au primit câştig de cauză. În total, România are de plătit din bugetul statului peste 3.000.000 de euro drept despăgubiri.
Cele patru luni de mandat, din 2000, pe funcţia de viceprimar ale proaspătului candidat independent Sorin Oprescu au făcut ca mafia retrocedărilor să fie pusă la punct în cele mai mici amănunte. Cum a reuşit viceprimarul Sorin Oprescu să devină „mâna care împinge leagănul“ pentru retocedările ilegale care au dus la pierderea a sute de milioane de euro pe care statul, adică contribuabilul, le plăteşte acum drept despăgubiri pentru cei care şi-au cerut pământurile înapoi? Nimic mai simplu! La comanda „tătucului“ Ion Iliescu, care, dacă vă mai amintiţi, a dat dispoziţie judecătorilor ca niciun teren sau imobil să nu mai fie retrocedat, viceprimarul de atunci Sorin Oprescu a executat ordinul primit fără să sufle o vorbă. Astfel, în cele patru luni cât a stat la primărie, viceprimarul Oprescu a reuşit să stopeze toate cererile privind retrocedarea imobilelor sau a terenurilor din Bucureşti. Astfel, oricine venea şi cu acte în regulă şi demonstra că este proprietarul spaţiului în litigiu primea acelaşi răspuns standard, semnat Sorin Oprescu - clădirea nu se retrocedează. Mai mult, Doru Giugula, pe atunci mâna dreaptă a viitorului prefect Gabriel Oprea şi cel care îi aranja ploile în primărie, împreună cu directorul Direcţiei Juridice şi Contencios din instituţie, Vasile Chirilă, erau cei care plimbau de la un cabinet la altul petiţiile cetăţenilor. Ce s-a întâmplat cu cererile de retocedare? Nimic. Oamenii se plângeau în instanţă, dar şi aici „porunca“ lui Ion Iliescu de a le respinge solicitările pe bandă rulantă era mai presus de lege. Astfel că cetăţenii s-au plâns Curţii de la Strasbourg şi, după ani de zile, au primit câştig de cauză. Mai mult, CEDO a decis ca moştenitorii care au atacat deciziile la Curtea Drepturilor Omului să primescă despăgubiri de milioane de euro. Cât a costat statul român cele patru luni de mandat ale viceprimarului Sorin Oprescu? În total, România are de plătit din bugetul statului peste 3.000.000 de euro drept despăgubiri.
Minciunile lui Oprescu
Referitor la declaraţia lui Traian Băsescu cu privire la atribuţiile pe care le-a avut în calitate de viceprimar, Sorin Oprescu a spus ieri că responsabilităţile sale au fost pe componentele socială şi culturală. El a afirmat că în cele câteva luni în care a deţinut această funcţie s-a ocupat de căminele şi cantinele sociale şi, împreună cu o echipă de voluntari, a curăţat monumentele din Bucureşti. Numai că lucrurile nu stau chiar aşa. Într-adevăr, printre multele atribuţii cu care a fost delegat de către primarul general de atunci, Traian Băsescu, viceprimarul Oprescu urma să se ocupe, potrivit Dispoziţiei 1478 din 13.09. 2000, de coordonarea Direcţiilor de Cultură şi Direcţia Generală de coordonare a investiţiilor şi a activităţii de asistenţă medicală, învăţământ, sport şi turism, centrul de proiectare urbană şi instituţii de cultură. În aceeaşi adresă însă, mai sunt specificate şi alte domenii pe care le avea în subordine viceprimarul Oprescu, respectiv Direcţia Generală de administrare a fondului imobiliar, evidenţa proprietăţii, cadastru.
Da, s-ar putea ca si peste patru ani sa postez acelasi topic. Peste opt ani insa nu cred ca il voi mai posta, pentru ca intr-un final CEDO va regla lucrurile.
Ce pot insa sa te asigur, este ca pana nu se va rezolva problema, acest topic va exista in fiecare luna sau ori de cate ori voi simti nevoia sa-l postez.
Bravo, probabil esti printre putinii care au aceasta calitate: tenacitatea. 99% dintre romani nu o au.
Trimiteți un comentariu