luni, 25 august 2008

PNTCD, doi presedinti si o intrebare

PNTCD are de ieri doi presedinti: Radu Sarbu si Marian Milut. Pretextul conflictului este modalitatea de participare a partidului la urmatoarele alegeri: singur, in alianta cu PD-L sau cu PNL. Probabil ca cei din PNTCD nu au auzit de pragul alternativ, ca modalitate de intrare in parlament. Una din tabere are negociat un acord cu PNL, prin intermediul caruia PNTCD isi poate promova candidati sub sigla PNL in 30 de colegii uninominale. 30 de colegii uninominale inseamna foarte mult in raport de pragul alternativ, de ponderea PNTCD si fata de numarul total de colegii. Nu inteleg ce interes ar avea PNL sa accepte o astfel de alianta. Merita oare sa-ti retragi un candidat pentru ca Pavelescu sa poata candida sub sigla PNL?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Singurul preşedinte este Radu Sârbu, a fost ales de Congresul extraordinar al PNŢCD, convocat la solicitarea a 28 de organizaţii.

Din păcate, participarea PNŢCD la alegeri depinde de viteza Justiţiei. Mai precis, de validarea rezultatului Congresului. Urmează, previzibil, un proces cu Miluţ, care n-ar trebui să constituie vreo problemă, numai că Justiţia la noi e mai aparte, uneori.