duminică, 17 august 2008

Alba neagra cu terenuri restituite in Pipera

Sorin Oprescu a emis o dispozitie cu privire la "dezafectarea materialului dendrologic" aflat pe terenul din Str. Fabrica de Glucoza nr. 6-8. In limba romana, aceasta "dezafectare" inseamna taierea a peste 18,000 de copaci. Despre acest subiect au scris si ziare.com si Ovidiu Draghia.
Terenul are o istorie similara cu cea a parcului Bordei. A fost revendicat de notificatorii Goebbel Bortes Astrid, Goebbel Fritz Berndt si Tudora Helga, insa terenul autorului notificatorilor era situat in Plumbuita ai se afla acum pe fundul lacului si avea o suprafata de 9 ha. In loc sa primeasca despagubiri, notificatorii au vandut drepturile litigioase catre Verginica Tanti Dumitrescu si Adrian Ciorobea. Iar cumparatorii drepturilor litigioase au primit nu despagubiri, ci peste 23 de hectare in Str. Fabrica de Glucoza nr. 6-8. Acum, la drept vorbind, nu e pacat sa nu li se dea terenul curatat de copaci!?
Oprescu se pare ca revine asupra dispozitiei cu o amanare a deciziei de taiere a copacilor. Spun "se pare" intrucat noua dispozitie nu este inca publicata pe site-ul PMB. Povestea revenirii asupra deciziei o puteti citi in Gandul si la Ovidiu Draghia.
Stia doctorul ce stia cand spunea ca trebuie atentie la retrocedarile in parcuri. Trebuie atentie pentru a le da inapoi fara copaci, bineinteles!

Un comentariu:

Anonim spunea...

autorul deciziei de taiere a copacilor este iorgovan si halipa.