vineri, 1 august 2008

Morar, "Gardianul" dreptatii absolute

Morar acorda un interviu in Gardianul de ieri in care isi anunta dorinta de a obtine inca un mandat la conducerea DNA. In argumentarea acestei dorinte, Morar debiteaza o serie de enormitati:

"DNA nu este un instrument politic, asa cum sustin unii politicieni. Nici un procuror nu ar avea vreun motiv sa faca dosare politice, pentru ca politicienii vin si pleaca, pe când procurorii beneficiaza de stabilitate în sistemul nostru judiciar. Nu cred ca vreun procuror ar fi dispus sa îsi riste cariera sau avutul pentru a face dosare la comanda politica."

Omul asta este speranta Comisiei Europene, a The Economist si a Initiativei pentru o Justitie Curata pentru lupta impotriva coruptiei!? Oare Morar nu a auzit de procurorul Panait? Numele de Lele nu-i spune nimic?
Procurorul Panait are o stabilitate fara cusur, nimic de zis!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Atunci ministrul justitiei era Rodica Stanoiu, premier-Adrian Nastase, presedinte-Ion Iliescu, deci era posibil orice.
Acum daca scoti un procuror de pe un caz, tipa toti. Plus ca mai exista si CSM, asa "belit" cum e, e neomogen politic.

Anonim spunea...

Ciprian Nastasiu, procuror DIICOT, nu DNA, tot stabilitate.
NUP si infirmarea NUP in cazul Seres, intaplate recent, tot stabilitate.
Peste tot, doar stabilitate.

Anonim spunea...

Poate nu stii, dar periodic vin justitiabili UE si verifica DNA, DGA, DIICOT, OLAF etc.
Doar nu vrei acum si procurorii sa fie inamovibili. Cineva trebuie sa-i supervizeze.Nastasiu s-a plins unui for independent CSM. Aia au decis, au fost vreo 10, parca. Nu ca inainte,numai madam Stanoiu.
Stii tu ca nu meritau cei 2?

Anonim spunea...

Nu stiu ce meritau cei doi. Ce stiu este ca pentru un sistem juridic cu atatea hibe, un om ca Morar care exprima pareri atat de ferme si de nesustenabile are o problema.