marți, 7 octombrie 2008

Cat de repede se fura case si bani in parlament

Extrem de repede. Proiectul de modificare a legii 10 a fost retrimis Comisiei Juridice pe 29 septembrie (luni). Pe 2 octombrie (joi) se primeste raportul favorabil de la Comisia Juridica. Pe 6 octombrie (luni) proiectul este pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.
De ce spun ca se fura case si bani?
Pentru ca prin acest proiect de lege se incearca blocarea revendicarii prin comparare de titluri. Este vorba de articolul 46 alin. 3 din Legea 10, punctul 15 din proiectul de lege. Asa se fura case.
Iar banii se fura prin prevederea care dispune restituirea pretului de piata al apartamentelor cumparate de catre chiriasii si ale caror contracte de vanzare-cumparare au fost desfiintate. Sa recapitulam. X, putem spune si Basescu in loc de X, cumpara o casa cu 3,000 dolari. Contractul i se desfiinteaza. X primeste de la stat contravaloarea unui apartament la pretul de piata. Sa spunem 180,000 de dolari. Dar stiti care sunt motivele pentru care poate fi desfiintat un contract de vanzare-cumparare. Frauda la lege sau incalcari ale legislatiei in vigoare sanctionabile cu nulitatea absoluta. De ce ar trebui sa primeasca un chirias care a fraudat legea un apartament in cash?!

Niciun comentariu: