joi, 9 octombrie 2008

Becali despre nationalizarea lui Voiculescu

Un post de pe proaspatul blog (glob?) al lui Becali pe care il voi cita cu totul intrucat sunt perfect de acord cu el:

Naţionalizarea lui Felix
Am trăit să o văd şi pe asta: chiriaşii din casele naţionalizate sunt mai tari ca proprietarii, îi salută din mers pe aceştia, iar proprietatea e un moft. „Curat” constituţional este ca un parlamentar să uite că statul garantează proprietatea!!!!!

Ca lider al unui partid de dreapta, creştin-democrat, ca un om de dreapta, am spus şi voi spune întotdeauna că proprietatea este garantată. Cu dreptul de proprietate nu te joci! Şi mă bucur că PDL şi PNL nu au votat legea. Nu poţi să-i iei omului casa care a fost ridicată de el, de părinţi sau bunici şi să-i spui: „Ia de aici cât face, la preţul pieţei şi taci. Fii mulţumit!” Actele de vânzare-cumpărare către chiriaşi, cât timp imobilele au fost luate cu japca de comunişti, sunt nule. Nici Ceauşescu n-a îndrăznit să vândă casele naţionalizate. Le-a închiriat, dar nu le-a vândut. Şi erau şi între comunişti destui oameni cu bani.

Nu mai vorbesc despre sfidarea românilor: statul îi va despăgubi şi pe proprietarul sau urmaşii care nu-şi mai pot cere casa înapoi, dar şi pe, atenţie!, chiriaşul care a cumpărat o casă naţionalizată, dar a pierdut-o ulterior, prin proces, în favoarea proprietarilor de drept. Ambele despăgubiri sunt la valoarea de piaţă. E normal să-i dai proprietarului banii pe casă, la valoarea actualizată. Dar nu-i normal să-i restitui acum chiriaşului care a plătit o sumă ridicol de mică despăgubiri de zeci sau de sute de ori mai mari, ca să-şi poată cumpăra o altă casă, la preţurile de azi. Toate aceste despăgubiri nu le dă PSD, PC sau PRM din buzunarele proprii, ci din bugetul la care contribuim toţi. Aud că sunt peste 200.000 de cereri de restituire şi că specialiştii spun că valoarea totală a despăgubirilor, pentru proprietari şi chiriaşi, ar sări de 200 miliarde de euro. Ceea ce înseamnă PIB-ul pe ani buni. Vi se pare normal ca partidele să mulţumească, astfel, cam un milion de români, în dauna a 20 de milioane? Mie nu. Ce credeţi că am putea face?


P.S. Sună ca dracu! Păcat că nu-mi auziţi intonaţia…

2 comentarii:

INconstantIN spunea...

Sa îi uram bun venit lui nea Gigi în blogosfera româneasca! :) .

Ncusor Moise spunea...

Intr-adevar asa gandesc cei care vor sa deposedeze pe cei peste 1000000 ( a se citi un milion de romani0 ceea ce in contextul actual reprezinta in ju de 7% din populatia din Romania.
Oare acestea sunt drepturile romanilor- oare acestea sunt modalitatile de rasplata a ceor ce au fost alesi si de catre cei 1000000 de romani???
Dupa parerea unora nu conteaza- Oare nu conteaza un milion de romani ???
Cine sunt aceia care decid ca nu conteaza romanii din tara lor???
De ce sa indreptam o "nedreptata " cu o alta "nedreptate" ???
Exista diferite cai sa se faca o data pentru totdeauna dreptate in aceasta privinta - asa cum au facut si ceilalti europeni... sau poate ca noi suntem europeni numai cand avem de "luat" nu in mod egal in fata legii...
Si credeti ca in extremis nu se pot apica legile "EUROPENE " si in Romania??? Sau poate mizati pe faptul ca foarte multi dintre acestia sunt "nevoiasi"...si fara ajutor... Dar poate exista si pentru acestia un DUMNEZEU...
Deci fiti puternici si hotarati si pentru cei peste 1000000 ( a se citi peste 7%) dintre romani intr-un mod realist...