sâmbătă, 27 septembrie 2008

O prostie repetata la nesfarsit

"În toate pieţele vor fi comercialízate produse agro-alimentare, la cele mai scăzute preţuri."

Este vorba de pietele volante amenajate in Bucuresti. Iar aceasta prostie e repetata in fiecare saptamana, cu ocazia fiecarui comunicat de presa emis de PMB: aici, aici, aici si aici.
Oamenii astia din Primarie chiar nu au habar cum se formeaza un pret. Pentru ei economia de piata este este o economie ca la piata volanta.
Sa trecem peste absolutismul afirmatiei. Or fi preturile mai mici decat in Giurgiu? Mai mici si decat in Chisinau? Sau poate cele mai scazute din lume?! Poate componenta de cele mai scazute o fi temporala. Cele mai scazute preturi din Bucuresti, nu s-au mai vazut asa ceva nici pe vremea lui Cuza.
Intr-adevar, prin faptul ca Primaria pune la dispozitie utilitatile in mod gratuit se creaza premizele pentru reducerea preturilor de vanzare sau pentru creterea veniturilor vanzatorilor. Hai sa ignoram si faptul ca utilitatile gratuite oferite de primarie sunt platite tot de noi, contribuabilii bucuresteni, ca doar nu da Oprescu apa si curent electric din buzunarul propriu.
Cum insa se garanteaza "cele mai scazute preturi?" Toti vanzatorii vand la acelasi pret?! Daca vine unul care vrea sa vanda cartofi cu 10 bani in plus pe kilogram i se ia toneta? Sunt toate produsele agricole vandute identice pentru a nu exista diferente de pret?
Chiar nu e nimeni in Primarie sa-si dea seama cat de falsa si de stupida e o astfel de afirmatie?

Niciun comentariu: