miercuri, 7 ianuarie 2009

Dragostea lui Iliescu pentru rusi

De ziua lui de nume, Iliescu isi reafirma dragostea pentru rusi:

El a mai spus ca Romania nu trebuie sa ignore relatia cu Federatia Rusa si ca trebuie sa se implice mai mult la nivel politic, incepand de la seful statului, in conditiile in care "in Rusia comanda premierul Vladimir Putin".

Iliescu stie care e situatia si prin vecini:
Bulgarii sufera mai mult decat noi, noi mai avem 'osanza' proprie, cum se spune, dar bulgarii sunt total descoperiti.", a spus Ion Iliescu.

Insa degeaba stie Iliescu care e situatia pe la altii, daca foloseste informatii reale doar pentru a-si justifica propriile ineptii. Bulgarii au o relatie foarte buna cu Rusia, atat la nivel formal cat si informal. Asta nu i-a salvat cu nimic in actuala criza a gazului. Desi efectele opririi alimentarii cu gaz sunt resimtite mai puternic in Bulgaria, relatia lor privilegiata cu rusii nu le-a folosit la nimic. Dimpotriva, sufera mai tare decat noi.

Si atunci, tovarasi, la ce ajuta relatia privilegiata cu rusii? La nimic. Criza gazului ii ofera un nou prilej lui Iliescu pentru a demonstra ca este din alt secol, sau mai bine zis din alta era: cea comunista, in care lumina si gazul veneau de la rasarit.

Niciun comentariu: