marți, 2 decembrie 2008

Voiculescu, chiriasul PSD-ului

Din pacate, Voiculescu, unul dintre autorii proiectului de modificare al Legii 10, a reusit intrarea in parlament. Partidele mici au adoptat diverse strategii, insa doar conservatorii au reusit sa intre in parlament. Si PNTCD-ul si-a trimis un om in parlament, pe Mircea Irimescu la Suceava.
Intr-un post anterior anticipam ca PC-ul va avea probleme in a-si face intrati candidatii in parlament. Conservatorii au un senator, pe Voiculescu si patru deputati, pe Ciuca la Galati si pe Daniela Popa, Sergiu Andon si Damian Florea in Bucuresti. Despre acesta din urma, eram gata sa pariez ca nu va intra in parlament. Insa o plasare favorabila si ceva sansa l-au propulsat pe penultima pozitie castigatoare intre candidatii PSD.
Chiar daca m-am inselat cu privire la Damian Florea, per total efectul uninominalului asupra aliantei PC cu PSD a fost devastator. Fata de 10 senatori si 19 deputati alesi pe liste comune, pasul inapoi facut de chiriasii PSD-ului este evident. Cele cinci voturi in parlament ii fac pe ciracii lui Voiculescu sa nu mai reprezinte nici macar o potentiala solutie imorala. PUR si simplu, nu conteaza!

Niciun comentariu: