vineri, 5 decembrie 2008

Reflexele securistice ale lui Oprescu

Oprescu vrea sa angajeze un corp de pensionari, foste cadre militare pentru a-i raporta direct "ce se-intampla pe strazi", aflam dintr-un articol din Cotidianul.
Daca facea lucrul asta precum a facut-o Vantu la FNI, era chiar problema lui cum isi gestioneaza banii. Cum insa doctorul Oprescu face acest lucru pe banii nostri, ai bucurestenilor, aceste reflexe securistice sunt problema noastra.
Trei critici suporta aceasta initiativa:
- de ce inspectie paralela in conditiile in care exista o ditamai Directie de Inspectie si Control General
- de ce pensionari
- de ce cadre militare

Sa le analizam pe rand.
- de ce inspectie paralela in conditiile in care exista o ditamai Directie de Inspectie si Control General
"Motivul înfiinţării acestei direcţii este că “primarul general vrea să ştie ce se întâmplă în Bucureşti înainte de a fi informat oficial de subalterni”, ne-au explicat sursele."
Sa intelegem ca acesti pensionari nu-i vor fi subalterni, ci sefi sau sa intelegem ca il vor informa neoficial? Pentru ca, altfel, nu exista chiar nicio diferenta intre inspectia existenta si acesti "soimi ai cozilor" trimisi de doctor in cautare de cai verzi pe pereti.
- de ce pensionari
Nu neg calitatile persoanelor varstnice. Nici faptul ca experienta lor este de apreciat si respectat. Insa mi-e greu sa cred ca un inspector pensionar ar fi mai bun decat unul aflat inca la varsta activa.
- de ce cadre militare
Aici doar mentalitatea lui Oprescu poate justifica o asemenea aberatie. Eu propun sa zica din prima fosti securisti ca sa stim o treaba. Calitati aveau: spirit de observatie, bagare de seama, feed-back rapid, samd.

Niciun comentariu: