duminică, 6 decembrie 2009

Daca pierde Basescu

Ha, ha, ha...
Atunci in PD-L vor incepe niste lupte interne de toata frumusetea. Ar fi prima infrangere personala in alegeri pentru Basescu, cel care din 2000 incoace a trecut din victorie in victorie, chiar daca multe la limita.
Partidul e condus formal de Boc. Nu stiu cand este programat urmatorul congres PD-L si nici nu cred ca acest lucru are vreo relevanta.
Boc nu exista fara Basescu, iar acestuia din urma ii va fi greu sa revina la conducerea partidului dupa ce a reusit performanta remarcabila de a-l izola, pierzand si presedintia.
Un grup important in PD-L sunt generalii: Blaga-Berceanu-Videanu. Blaga ar putea prelua fraiele partidului, insa nu are suficienta greutate politica personala: amintiti-va doar bataia pe care i-a administrat-o Halat Alb anul trecut. Nici ceilalti doi nu par a fi solutii viabile pentru prima pozitie din partid.
Un alt grup este cel al tinerilor PD-L. Din pacate Ridzi si, partial, Udrea au compromis aproape iremediabil incercarea de intinerire a partidului. Anastase, EBA, Boureanu, Urban sunt doar cateva exemple din noul val, fiecare cu specificul propriu. Negoita ar putea fi o solutie, dar e greu de crezut ca va reusi sa incalece partidul.
Alta gasca sunt fostii liberali: Stolojan, Flutur si Stoica. In ciuda tuturor eforturilor au fost intotdeauna usor defazati fata de conducerea PD-L, fiind de cele mai multe ori defazati de acestia.
Mai sunt intelectualii sau ziaristii gen Voinescu, Preda, Ungureanu sau fostii independenti gen Macovei. Nu cred ca acestia vor avansa ierarhic dupa alegeri.
Astfel rezerva de personalitati PD-L e subtire si practic vreo trei solutii sunt cat de cat plauzibile: Basescu, Blaga sau Negoita.
Iar Basescu ar fi bine sa-si apere spatele ca sa nu se gaseasca vreun prieten in partid care sa-i aplice tratamentul pe care tot el i l-a aplicat lui Roman.

2 comentarii:

upvoter spunea...

n-a pierdut...am incurcat-o :D

Razvan spunea...

Basescu a castigat. Ce ne vom face acum?