duminică, 6 decembrie 2009

Daca pierde Geoana

Cum va evolua PSD daca pierde Geoana?
O varianta ar fi sa continue politica de pana acum cu Geoana manevrand intre grupurile de putere din PSD, sprijinind cand o idee, cand contrariul ei peste doua saptamani, in functie de evolutiile de moment. Desi nimeni nu ar fi zis, Geoana a reusit sa mentina partidul unit si pe el in frunte vreme de mai bine de patru ani. I-a facut vant (nu Vantu) lui Nastase, dar nu l-a dat afara din partid. S-a sprijinit pe Vanghelie, insa a stiut sa nu il ia in grupul de sustinatori la dezbaterea de la Cotroceni, ca de altfel nici pe Nastase, Iliescu sau Hrebenciuc.
O alta varianta ar fi debarcarea lui Geoana. Sunt o serie de pretendenti in PSD care ar fi interesati sa preia sefia partidului.
Nastase si-ar dori o revenire in prim plan. O asfel de revenire ar fi de rau augur si pentru PSD si pentru tara. Greu de crezut ca va gasi suficient sprijin printre rosii pentru ca PSD sa-si lege de picior ghiuleaua matusii Tamara si cardul de dosare penale duse de Bombo.
Pentru Iliescu e deja prea tarziu.
Vanghelie este un stalp al partidului si este bine insurubat in Bucuresti si imprejurimi. Nu face parte insa dintre membrii frecventabili ai PSD. Deficitul mare de cultura nu poate fi acoperit de smecheria lui nativa.
Hrebenciuc este de alta factura decat Vanghelie dar este intotdeauna omul care nu iubeste prim-planul.
Dragnea ar putea fi o solutie. Nu are pete foarte vizibile si are un discurt ingrijit.
Mitrea ar fi un pas inapoi, oricum ar fi privite lucrurile. Are totusi sansa lui.
Ponta - in visele sale umede. Este si foarte legat de Geoana, asa ca in situatia in care acesta pierde si Ponta va avea o traiectorie descendenta, cel putin pe moment.

Niciun comentariu: