luni, 16 iunie 2008

Prestatia candidatilor la Primaria Generala

Oprescu avut noroc cu carul. A fost impins efectiv de dramoleta cu intrarea in cursa, cu numarul de semnaturi si cu independenta tardiv regasita. Vreun program? Sa fim seriosi. Ce va face? Probabil ca in speranta unei candidaturi prezidentiale se va stradui sa mai miste cate ceva. Are nevoie de mari abilitati de negociator. Are un consiliu dominat de PD-L, in care Becali face jocurile pentru ca PD-L (24) + PNG-CD (4) inseamna majoritate de 1 vot. La fel si PSD(16) + PNL (8) + PNG CD (4). Asta daca PD-L nu face intelegeri cu PSD, cu PNL sau cu amandoi odata.

Victoria lui Oprescu inseamna o revenire in forta a lui Iliescu si o complicare a relatiilor in PSD. Asta daca admitem ca fusesera vreodata simple si clare, ceea ce nu e cazul.

Blaga e chiar un tip OK. Nu perfect, vezi vama, vezi "prietenii de 25 de ani". Personal ii apreciez meritul de a fi rezolvat eliberarea pasapoartelor, fie si doar pentru atat. A platit polita mostenirii Videanu - Basescu, a gresit cu intrarea tarzie in cursa. A castigat un mandat de consilier local, mandat pe care probabil ca-l va refuza cu gratie in speranta iluzorie a unui nou ministeriat la interne, din toamna.

Diaconescu e iarasi un tip OK. A fost sacrificat pe altarul intereselor de partid. A acceptat acest sacrificiu cu un masochism demn de o cauza mai buna. Din pacate, soarta si-o face fiecare.

Orban e jenant. A pierdut in 2005 cursa interna din alianta in fata lui Videanu. Are problema cu accidentul, din care a iesit sifonat bine de tot. Are problema unui mandat de viceprimar in care nu a realizat nimic, nici macar n-a miscat in frontul lui Videanu. A luat un 11,85%, cam jumatate din cat a luat PNL-ul la nivel national. A venit pe locul patru, pierzand inca o cursa. Acum isi anunta disponibilitatea de a candida uninominal la un mandat de parlamentar. Ai spune ca dupa doua batai crunte, ar trebui sa stea pe tusa. Noroc cu Oprescu, exceptia care confirma regula de mai sus, pentru ca Orban isi poate inchipui ca va veni si vremea lui.

Gusa era principalul candidat antisistem. Cred ca acum traieste cu iluzia unui cum ar fi fost fara Oprescu. Performanta lui electorala a fost decenta. Nu a reusit insa sa-si traga dupa el lista de consilieri si uite asa a ratat Clitemnestra un mandat de consilier general.

Fuciu nu inteleg de ce a candidat. Ar fi fost poate tactic mai bine pentru Becali sa il sustina pe Pavelescu. Nici o pierdere pentru acesta din urma, se va (re-re-re-re-re)reorienta cat ai zice peste. Era sa zic sarpe, in loc de peste.

Verdinas: cine?

Stefanescu a luat cam cate voturi ar fi trebuit sa ia Piedone, daca oamenii si-ar folosi si capul cand voteaza.

Niciun comentariu: