joi, 30 aprilie 2009

Cat de profitabil e un dosar pe Legea 10

Academia Catavencu arata ce rezultate are o donatie in campania electorala. Oprescu a primit o suma de bani in campania electorala si, prin urmare, donatorul a fost rasplatit. Si pe principiul unde dai si (de) unde crapa, finantatorul campaniei lui Oprescu a primit un contract pentru "servicii de fotocopiere, numerotare şi şnuruire dosare soluţionate în baza Legii 10".
Un astfel de contract in valoare de 150.000 lei nu poate fi atribuit decat fara licitatie, pentru ca altfel de unde ar mai face profit sponsorul. Amuzant este ca motivarea unei astfel de atribuiri directe: "situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă". La ritmul la care lucreaza functionarii Primariei probabil ca situatia de urgenta este data de faptul ca in 2099 se termina secolul asta si incepe secolul urmator.
Amuzant, daca te mai poate amuza ceva la Halat Alb, este si pretul achitat pentru fotocopiere, numerotare si snuruire. La 30.000 de dosare care au mai ramas de solutionat (ca doar nu vor fotocopia si dosarele rezolvate), revin 5 lei de dosar. Suma e interesanta si profitabila, insemnand peste 1,1 EUR de dosar, in conditiile in care multe dosare nu contin alte acte in afara de notificare.
Acum doar nu o fi sponsorul nebun sa copieze toate actele. O intrebare insa: in opt ani de aplicare a Legii 10, inca nu au reusit sa numere si sa snuruiasca toate dosarele?

Niciun comentariu: