marți, 21 iunie 2011

Oprescu si biserica

Oprescu a anuntat ca Primaria Capitalei va acorda 10 milioane de lei, adica aproape 2,5 milioane euro, pentru construirea catedralei mantuirii neamului, potrivit hotnews.ro. Se pare ca inca nu a fost aprobata de consilieri o astfel de aberatie. Probabil ca nu va fi o problema aprobarea.

Renovarea Spitalului Marie Curie a costat 1,5 milioane de euro, clinica de cardiologie infantila a costat 0,5 milioane de euro, deci ar fi putut fi acoperite amandoua de aceasta donatie, si mai ramaneau si ceva bani. Maternitatea Giulesti ar putea avea o noua cladire cu 5 milioane de euro, asta daca socotim si donatia facuta de guvern.

Logica episcopului este imbatabila:

"El a precizat ca "banii din acest sprijin guvernamental provin si din impozitele platite statului roman de credinciosii romani ortodocsi, care reprezinta majoritatea poporului roman (87%) si ca impozitul si contributiile aferente salariilor, TVA-ul etc. care vor fi platite de Patriarhia Romana Statului Roman din suma de 200.000.000 lei se estimeaza a fi de aproximativ 60.000.000 de lei, in anul 2011."

In momentul in care vreunul din consilierii care aproba o astfel de donatie va avea copilul bolnav, cel mai bine ar fi sa-l duca la catedrala si sa roage episcopii sa puna o vorba buna la cel de sus.