joi, 30 aprilie 2009

Cat de profitabil e un dosar pe Legea 10

Academia Catavencu arata ce rezultate are o donatie in campania electorala. Oprescu a primit o suma de bani in campania electorala si, prin urmare, donatorul a fost rasplatit. Si pe principiul unde dai si (de) unde crapa, finantatorul campaniei lui Oprescu a primit un contract pentru "servicii de fotocopiere, numerotare şi şnuruire dosare soluţionate în baza Legii 10".
Un astfel de contract in valoare de 150.000 lei nu poate fi atribuit decat fara licitatie, pentru ca altfel de unde ar mai face profit sponsorul. Amuzant este ca motivarea unei astfel de atribuiri directe: "situaţie de urgenţă extremă survenită în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă". La ritmul la care lucreaza functionarii Primariei probabil ca situatia de urgenta este data de faptul ca in 2099 se termina secolul asta si incepe secolul urmator.
Amuzant, daca te mai poate amuza ceva la Halat Alb, este si pretul achitat pentru fotocopiere, numerotare si snuruire. La 30.000 de dosare care au mai ramas de solutionat (ca doar nu vor fotocopia si dosarele rezolvate), revin 5 lei de dosar. Suma e interesanta si profitabila, insemnand peste 1,1 EUR de dosar, in conditiile in care multe dosare nu contin alte acte in afara de notificare.
Acum doar nu o fi sponsorul nebun sa copieze toate actele. O intrebare insa: in opt ani de aplicare a Legii 10, inca nu au reusit sa numere si sa snuruiasca toate dosarele?

miercuri, 29 aprilie 2009

Sa radem cu Oprescu!

"Domnilor proprietari, nimeni nu vă ia casele!"

... isi incheie apoteotic Halat Alb declaratia de presa cu privire la "programul" de consolidare pe care vrea sa il realizeze Primaria Municipiului Bucuresti.

Dar nimeni nu va da casele, ar putea adauga majoritatea celor care revendica un imobil in baza legii 10!

Cutremuratorul Oprescu

Oprescu indeamna bucurestenii la calm si la "incetarea isterizarii populatiei". Absolut firesc! Doar el este cel care a dat tonul stirilor isterice cu anuntul ca detine informatii despre 500.000 de morti care ar putea fi provocati de un cutremur in viitorul apropiat.

marți, 14 aprilie 2009

Paunescu si Moldova

De ce e invitat Paunescu sa vorbeasca despre Moldova la Realitatea TV!? O fi oare din cauza ca e comunist?

duminică, 5 aprilie 2009

Secretele Comisiei de Aplicare a Legii 10

Oprescu a schimbat in ianuarie componenta Comisiei de Aplicare a Legii 10 prin Dispozitia nr. 68/2009. Dispozitia nu este publicata pe site-ul www.pmb.ro, fiind tinuta la secret.
Este cea de-a treia schimbare a componentei Comisiei de Aplicare a Legii 10 in noua luni de la instalarea lui Sorin Oprescu in functia de primar general. Daca tot nu restituie aproape nimic, care o fi motivatia schimbarii atat de dese a Comisiei?!

miercuri, 1 aprilie 2009

Oprescu si legea: de ce

Scopul acestui blog este sa determine primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Este vorba de sentinta civila nr. 5998/25.10.2004 pronuntata de catre Judecatoria Sect. 5, prin care Primaria Municipiului Bucuresti era obligata sa raspunda la notificarea nr. 5011/12.11.2001 comunicata de catre BEJ "Boambes, Raileanu si Badea" prin care Petroff Stefan Octavian, impreuna cu alte persoane interesate, solicitau restituirea in natura a imobilului situat in Bucuresti, Str. 11 Iunie nr. 18, Sect. 4.

Videanu n-a catadicsit sa puna in aplicare aceasta hotarare judecatoreasca. Ii revine lui Sorin Oprescu obligatia de a o pune in executare. Ori de cate ori Primaria Bucuresti o va lua pe aratura cu privire la legea 10 si nu numai, va primi un vot de blam. Iar la luat pe aratura, Primaria Bucuresti este plina de campioni.