duminică, 29 martie 2009

Fara Norica!

Ce poate avea cineva in cap sa deschida lista candidatilor PNL la europarlamentare cu Norica Nicolai?

sâmbătă, 28 martie 2009

Oprescu ii sprijina pe Crin Antonescu

Intr-un interviu acordat in Gandul, Sorin Oprescu sustine ca nu va candida la presedentiale in 2009 si ca il sustine pe Crin Antonescu pentru ca "nu e corupt, nu e derbedeu, e băiat deştept şi onest. Într-un cuvânt, un om de caracter". Restul interviului contine parerile "doftorului", Halat Alb nesufland o vorba despre primarie sau despre ceva concret.

Viceprimar vs primar: Raicu latra la Oprescu

Noul viceprimar Mircea Raicu a inceput sa latre la Oprescu si l-a atacat pe Halat Alb invocand indolenta acestuia:

"Bucurestiul are nevoie de un primar general pentru ca, in acest moment, Primaria Capitalei nu are primar-general. Eu constat ca exista un blocaj care se datoreaza primarului. Primarul general trebuie sa fie angrenat in permanenta in activitatea institutiei, ceea ce domnul Oprescu nu face. Exista multe proiecte care treneaza, din acest motiv eu trag un semnal de alarma" spune Mircea Raicu pentru hotnews.ro.

"Din cate stiu eu, el vine la munca pe la amiaza. [...] Nici asta nu ar fi o problema pentru ca nu e o munca normata. Problema este ca domnul Oprescu nu colaboreaza cu directorii din institutie."

Oare cine va fi viitorul candidat PD-L la Primaria Generala? Sa fie Raicu?

vineri, 27 martie 2009

Sa radem cu si despre Comisia de Aplicare a Legii 10

"Urmare a adresei dvs. inregistrata la Primaria Municipiului Bucuresti - Directia Juridic, Contencios si Legislatie, va aducem la cunostinta ca dosarul privind imobilul situat in str. 11 Iunie nr. 18 se afla la Comisie in vederea analizarii, din data de 06.03.2009.

Acesta este raspunsul unei adrese prin care informam membrii Comisiei de aplicare al Legii 10 ca vor fi actionati in instanta personal ca urmare a refuzului de a executa o hotarare judecatoreasca. Acum depinde si cat va dura "analiza" dosarului depus acum mai bine de 7 (sapte) ani. Oare va dura mai mult sau mai putin decat procesul impotriva membrilor comisiei?

joi, 26 martie 2009

Oprescu e dus cu trena

Oprescu vrea acum sa obtina cea mai lunga trena de rochie. O astfel de initiativa "geniala" se inscrie in lunga serie de actiuni de imagine fara pic de substanta sau le logica. Zic sa-l umileasca pe Videanu si sa faca si cea mai mare bordura. Si cel mai lung bisturiu. Si cel mai...

duminică, 22 martie 2009

Oprescu si indoielile

Alegerea lui Oprescu nu este considerata inca o greseala de catre toti bucurestenii. Mai sunt unii care au inca indoieli. Dar pana si cei cu indoieli au realizat ca Oprescu e incapabil.

sâmbătă, 21 martie 2009

Mincinosul - vicepresedinte PNL

Nu sunt mare fan Crin Antonescu, desi poate ca un suflu nou nu strica intr-o confruntare cu oameni vechi sau foarte vechi. Insa e scandalos faptul ca mincinosul a ajus vicepresedinte PNL. Ce realizari l-or recomanda pentru aceasta functie mi-e tare greu sa spun.

miercuri, 18 martie 2009

EBA, un slogan perfect

EBA este sloganul perfect pentru europarlamentare. Daca tot sunt europarlamentare, cel mai bine ar merge o campanie la bulgari: prietenii stiu de ce!

duminică, 15 martie 2009

Voiculescu vrea din nou sub fusta PSD

Conservatorii lui Voiculescu vor sa candideze din nou pe liste comune cu PSD, potrivit hotnews.ro. Motivul anuntat de Bogdan Ciuca este ... strategia. De parca ar trebui sa fii mare strateg ca sa intelegi ca fara PSD consevatorii nu ar trege sub nicio forma pragul.

joi, 12 martie 2009

Atanasoaie Mihai, noul prefect al Capitalei

Atanasoaie Mihai a fost numit prefect al Capitalei. Pana in prezent Atanasoaie fusese consilier general PD-L.

miercuri, 11 martie 2009

Cum incalca legea contractul cu Dalli

Catavencu ne explica azi cum incalca legea contractul cu Dalli si cum a fost el prelungit cu incalcarea legii de catre Lis, Murgeanu si Videanu.
Mai tineti minte cum maraia Oprescu catre Dalli primind multumiri de la Elena Udrea? Acum chiar l-ati crezut ca o sa rezilieze contractul cu Dalli!?

Oprescu spune lucruri trasnite

Maine, in emisiunea lui Virgil Iantu, este invitat Oprescu. Evident, va vorbi despre autostrada suspendata, despre carnati si alte ... "realizari".

din Cotidianul.

Adresa de mail a lui Oprescu

Este inca avideanu@bucuresti-primaria.ro.

Via Zoso.

duminică, 8 martie 2009

Oprescu si-a suparat prietenii

... pentru ca a refuzat candidatura la presedintie, potrivit hotnews.ro. Insa are sperante pentru o candidatura ulterioara lui 2009.
Cu actuala prestatie de la Primarie, slabe sperante sa fie intrebat in viitor daca va mai candida sau nu!

vineri, 6 martie 2009

Rezilierea contractului cu Dalli

Oprescu a anuntat cu surle si trambite rezilierea contractului cu Dalli inca din 14 iulie 2008. Efectele practice ale acestei rezilieri sunt aproape nule, cu exceptia unui numar de parcari pe care Oprescu in marea lui marinimie le-a transformat temporar in parcari fara plata.
Acum, Dalli contraataca in Romania Libera:

"unul dintre actionarii Dalli reclama faptul ca nu a primit niciun act administrativ de la primarie prin care preluarea parcarilor sa fie considerata legala. "Noi avem in administrare parcarile din zona centrala, care este foarte clar definita in contract si in actele aditionale. Consider ca spatiile au fost preluate abuziv de primarie si, daca vor fi date in administrarea altei firme, vom da in judecata primaria[...].
Reprezentatii municipalitatii sustin insa ca preluarea celor 11 parcari a fost facuta legal, pentru ca nu erau cuprinse in contractul firmei Dalli.",
"

Precum puteti simplu observa nici vorba de reziliere a contractului. Inca o gogoasa marca Halat Alb!

joi, 5 martie 2009

Realizarile lui Oprescu

O super analiza a "realizarilor" lui Sorin Oprescu facuta de Vlad Petreanu:

"Îu! Nemţîi pa uliţa Primăriei!

Doctorul Sorin Oprescu părea om serios. A făcut ceva treabă la Universitar, l-a iubit lumea acolo la dezesperare. Şi-a menţinut capul la suprafaţă şi în PSD, n-a înghiţit prea mult… din orice-ar fi fost de înghiţit în partidul ăla. S-a descurcat cu ziariştii, s-a înţeles cu politicienii, aşa, în stilul lui frust, şucar şi colorat. De! chirurg, persoană cu ego, ţaţo, nu te pui.

Ce l-o fi împins pe dom’ doctor să candideze la primăria mare în afară de acelaşi ego zău că nu-mi pot închipui. Nu cred că vrea să fure precum unii dintre predecesorii săi - să se-mbogăţească, poate, dar nu neapărat să dea cu jula aşa, ca nesimţitul. O fi fost sincer când a zis că vrea să cureţe instituţia respectivă de corupţie - dar, până la urmă, revolta asta o simţim destui pe-aici, prin Bucureşti, însă doar atât nu-i suficient ca să fii un bun primar.
"

Pentru mai mult, aici.

via Tiberiu Lovin

miercuri, 4 martie 2009

Penalitatile lui Oprescu

Oprescu a reusit peformanta de a bloca din vorbe sau din fapte mare parte din contractele incheiate de Videanu. Catavencu de astazi vorbeste despre faptul ca nici Astaldi nu a fost platita pentru Pasajul Basarab, iar constructorul penetratiei Prelungirea Ghencea - Domnesti cere si el penalitati intrucat asteapta de vreo doi ani ordinul de incepere a lucrarilor. Un total rapid al penalitatilor se ridica la vreo suta de milioane de euro, ceea ce ar constitui un nou record pentru Halat Alb.

Inca o sentinta impotriva PMB

Grigore Tomescu a obtinut o hotarare judecatoreasca prin care PMB este obligata sa ii puna la dispozitie un spatiu pentru cumparare sau inchiriere in temeiul Legii 341/2004. Bineinteles ca Oprescu nu da semne ca e impresionat de o hotarare judecatoreasca. Daca nu sunt respectate sentintele din 2004, doar n-o sa fie impresionat de hotararile din 2009!
Amuzante sunt comunicarile intre Directia juridica si primar:

"Directia Juridica a Primariei a trimis o instiintare primarului si CGMB in care se arata: "in cazul in care nu se va realiza punerea in aplicare a sentintei, nu ne asumam raspunderea fata de penalitatile ce pot fi aplicate de instanta".

In urma acestei note, primarul a promis ca se va ocupa personal de indeplinirea sentintei, trecand peste comisia din primaria care se ocupa de repartizarea de spatii pentru revolutionari, pentru a nu pierde timp.
"

din frontnews.ro.

marți, 3 martie 2009

Inca un tun marca Gabriel Iosif

Spre deosebire de altii, Gabriel Iosif se misca repede si pe placul lui Oprescu. Inca o performanta bine mediatizata a lui Gabriel Iosif este atribuirea unui contract de un milion de euro fara licitatie pentru servicii platite extrem de generos si a caror utilitate este cel putin discutabila. Facut public ieri de Curentul, tunul a castigat azi mediatizarea meritata: Ev Zilei, Cotidianul si din nou Curentul.

Cum reabiliteaza Oprescu Centrul Istoric

Sorin Oprescu sustine ca firma Sedesa Obras y Servicios se misca greu, motiv pentru care primarul general si-a anuntat public intentia de reziliere a contractului:

"În şase ani de zile, din 14 străzi pe fonduri structurale, s-au făcut patru străzi. Ce să fac? Să aştept încă 30 de ani? Nu pot să fac asta!"

La actualul ritm al restituirilor, 30 de ani ar fi o perioada scurta. Noi ce sa facem!?

Firma de constructii care reabiliteaza Centrul Istoric este de alta parere decat Oprescu, sustinand ca nu a mai fost platita din ianuarie 2008. Intre parerile contradictorii ale lui Oprescu si ale constructorului, eu ii cred pe constructori, nu pe Halat Alb.

luni, 2 martie 2009

Oprescu cica nu candideaza la presedintie

Sub presiunea unei prese din ce in ce mai proaste, Oprescu si-a adus aminte de promisiunile mai vechi si anunta in Gandul ca nu candideaza la presedintie. Gardianul anunta insa ca o astfel de candidatura a lui Oprescu are inca suporteri.

Oprescu a blocat practic restituirile pe Legea 10

Un articol documentat si bine scris prezinta situatia restituirilor in mandatul lui Oprescu. Dollores Benezic descrie in Ev Zilei cum functioneaza mecanismul de blocare. In ritmul actual mai sunt necesari 127 de ani pentru finalizarea restituirilor.

duminică, 1 martie 2009

Oprescu, administrator sechestru

Daca tot nu catadicseste sa restituie imobilul din strada 11 Iunie, desi minte cu nerusinare ca nu mai poate de grija proprietarilor, Oprescu a fost numit administrator. Si nu orice fel de administrator, ci administrator sechestru. Asta pentru ca imobilul din strada 11 Iunie a fost sechestrat.

Oprescu si legea: de ce

Scopul acestui blog este sa determine primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Este vorba de sentinta civila nr. 5998/25.10.2004 pronuntata de catre Judecatoria Sect. 5, prin care Primaria Municipiului Bucuresti era obligata sa raspunda la notificarea nr. 5011/12.11.2001 comunicata de catre BEJ "Boambes, Raileanu si Badea" prin care Petroff Stefan Octavian, impreuna cu alte persoane interesate, solicitau restituirea in natura a imobilului situat in Bucuresti, Str. 11 Iunie nr. 18, Sect. 4.

Videanu n-a catadicsit sa puna in aplicare aceasta hotarare judecatoreasca. Ii revine lui Sorin Oprescu obligatia de a o pune in executare. Ori de cate ori Primaria Bucuresti o va lua pe aratura cu privire la legea 10 si nu numai, va primi un vot de blam. Iar la luat pe aratura, Primaria Bucuresti este plina de campioni.