sâmbătă, 28 februarie 2009

Anca Opre sau la ANRP se poarta brunetele

Ingrid Zaarour a fost schimbata din functia de presedinte al Autoritatii Nationale de Restituire a Proprietatilor. Ca sa nu ramana mai prejos decat liberalii, pesedistii au numit si ei o bruneta, Anca Opre, pe care o puteti vedea in fotografia de mai jos.



Draguta e, acum nu fiti nesimtiti sa-i cereti sa va si restituie vreo proprietate!

Prostia lui Oprescu

Primarul Capitalei spune că în adolescenţă încerca să nu iasă în evidenţă prin prostie, potrivit Gandul. Acum nu mai încearcă şi uite aşa iese în evidenţă ca primar!

Oameni mari la Marginea tarii

Povestea unor oameni care si-au luat soarta in maini si si-au construit singuri un pod este prezentata de hotnews.ro. Si pentru ca au construit fara autorizatie ceea ce autoritatile nu au reusit sa construiasca de luni de zile, acesti oameni risca acum sa faca puscarie. Aici puteti semna o petitie de sprijin pentru constructorii de poduri din Marginea.

Neuronii lui Oprescu

„Unii au un sistem nervos scalariform ca cel al anelidei: un neuron în cap, unul în cur şi altul în picior”.
Sorin Oprescu, din Gandul, fara alte comentarii.

marți, 24 februarie 2009

Motivele pentru care Pasajul Basarab a fost declarat nelegal ca fiind de utilitate publica

Motivele invocate de fundatiile reclamante, Centrul de Resurse Juridice si Fundatia TERRA Mileniul III, pentru a cere constatarea nulitatii hotararii de declarare a utilitatii publice a Pasajului Basarab au fost urmatoarele:
· faptul ca monumentele istorice pot fi expropriate numai prin lege si nu prin hotarare de consiliu local;
· inexistenta unei documentatii de urbanism legal aprobata la momentul efectuarii cercetarii prealabile si a aprobarii hotararii nr. 160/2006 privind declararea constructiei Pasajului Suprateran Basarab ca fiind de utilitate publica;
· constituirea nelegala a comisiei pentru efectuarea cercetarii prealabile in vederea luarii deciziei de declarare a constructiei ca fiind de utilitate publica;
· convocarea nelegala a consilierilor municipali la data adoptarii hotararii.

Acestea sunt motivele pentru care a fost constatata nulitatea hotararii de declarare a utilitatii publice a Pasajului Basarab. Vreo demitere cumva din Directia Juridica? E cineva tras la raspundere? Sa fim seriosi!

Locul 5 la Blogscaruri, categoria cel mai bun blogger intr-un rol apolitic

Oprescu si legea a ocupat locul 5 la categoria cel mai bun blogger intr-un rol apolitic a Blogscarurilor 2009, cu 41 de voturi. Doc a castigat marele premiu, pe buna dreptate!
Multumesc votantilor si poate pana la urmatoarea editie imi ramane blogul fara obiectul muncii!

luni, 23 februarie 2009

Cum sa faci afaceri cu motorina

Simplu, il cunosti pe Gabriel Iosif, directorul ALPAB. Povestea unei licitatii castigata de Petrom, pentru care insa banii sunt incasati de o alta firma, este prezentata in Evenimentul Zilei.
Curtea de Conturi se face ca e in control la ALPAB. Desi un copil de patru ani ar vedea problemele intr-o ora, Curtii de Conturi ii trebuie vreo doua luni.

vineri, 20 februarie 2009

Cum sa castigi doua milioane de euro

Simplu, il cunosti pe Gabriel Iosif, directorul ALPAB. Povestea unei selectii de oferte efectuate pe 31 ianuarie 2009 pentru o activitatea care a inceput pe 1 februarie 2009, adica a doua zi, a fost prezentata in Cotidianul.
Ar fi trebuit intrebat Gabriel Iosif cum a realizat selectia de oferte. Dar probabil ca selectia de oferte a fost foarte simpla: o cautare in agenda telefonului mobil urmata de doua telefoane si de o negociere scurta.
Uitati cat de adanc graieste un director in primaria lui Oprescu:

Gabriel Iosif ne-a explicat că „firma a dat o declaraţie pe propria răspundere în care scrie că are 400 de angajaţi. Acum ştiţi cum este, sunt multe firme care nu îşi trec toţi angajaţii în acte. Nu ştiu să vă spun în actele oficiale câţi au."

Si ce face justitiarul Oprescu? Nimic, ce sa faca. Ridica din umeri.

marți, 17 februarie 2009

Rezultate alegeri locale 2009 Cluj-Napoca

Sorin Apostu PD-L 60.48%
Marius Nicoara PNL 24.78%
Teodor Pop Puscas PSD 7.39%

Restul candidatilor au obtinut sub 1%.

via Mediafax.

vineri, 13 februarie 2009

Anti Oprescu

Au trecut opt luni de la instalarea lui Halat Alb ca primar si a aparut deja primul blog declarat Anti Oprescu. Blogosfera a cunoscut o serie de bloguri anti Videanu, precum Videanu, Videanu-puscarie sau Borduri + Videanu = love. A cunoscut si o serie de bloguri pro Oprescu. Iata ca au aparut si cele contra Oprescu. Bun venit!

joi, 12 februarie 2009

Justitia in Tampitopole

"Aici, este Casa Justiţiei. Ce severă faţadă ! Totul respiră nepărtinirea şi oarba dreptate. Întoarceţi-vă puţin privirile spre acel nenorocit chinez care soseşte asudat şi gâfâind cu o hârtie în mână şi năvăleşte pe scara principală a Casei Justiţiei ! Îl cunoaşteţi, este bietul Pim-Pim. Nu vă uitaţi că e slab şi lihnit; era gras şi burtos acum vro cinci ani, când adversitatea soartei îl îmboldi să intente proces unui vecin care-i răpise un puiu de curcă din curte. Vedeţi-l, iese din Casa Justiţiei. Ce tristă figură ! O să fie silit bietul chinez să bea cinci ceşti de ceaiu şi şeapte doze de opiu pentru a-şi recăpăta buna umoare. Dacă nu vă este antipatică figura lui Pim-Pim şi doriţi să-l mai vedeţi, veniţi aci şi mâne şi-n orice zi voiţi, pe la orele astea; pentru dânsul procederea d-adineaori este o sacră datoriă pe care în toate dimineţile o împlineşte cu cea mai strictă fidelitate."

din Wikipedia, via Oita barsana.

Primarul orasului Tampitopole

Un editorial care trebuie neaparat citit, semnat CT Popescu, in Gandul de azi.

miercuri, 11 februarie 2009

Consilierii personali ai lui Oprescu isi dau demisia

Victor Dumitru, consilier personal al lui Oprescu si fost sef de campanie al acestuia, si-a dat ieri demisia din functia de la primaria capitalei, potrivit Gardianul. Rosemarie Olanescu, alt consilier, isi daduse demisia din 21 ianuarie.

"În afara de fântâna din Herastrau, nici un proiect nu a fost prezentat de primar", spune fostul consilier a lui Oprescu. Olanescu mai da exemplul Centrului Istoric despre care Oprescu spunea ca este o prioritate a mandatului sau si unde lucrurile nu s-au miscat."Nu putem trai numai din recorduri de tipul cel mai lung cârnat", este de parere fostul consilier.

Ce pot sa adaug? Doar ca are dreptate.

miercuri, 4 februarie 2009

Mare lupta intre gargaragii

Potrivit unui sondaj Insomar publicat de hotnews.ro, Basescu ar obtine 59% din voturi, fiind urmat de Mircea Geoana cu 13% si Oprescu cu 8%.
Potrivit unui sondaj CCSB, publicat tot de hotnews.ro, Oprescu este al doilea cu 16% din voturi, Basescu avand doar 45%, iar Geoana 9%. In acest sondaj cota de incredere a lui Oprescu este de 55%, depasind cota lui Basescu de 50%.

Sa se sterilizeze, primiti?

ONG-urile de protectie ale animalelor doresc promovarea unui proiect de lege privind sterilizarea patrupedelor fara "drept de monta", potrivit Cotidianului. Oprescu a prins din zbor aceasta idee, fiind o idee de calibrul autostrazii suspendate. Potrivit articolului, un proiect de hotarare de consiliu in acest sens ar fi publicat spre dezbatere publica pe site-ul PMB, insa mie mi-a fost imposibil sa-l gasesc.

duminică, 1 februarie 2009

Oprescu si legea: de ce

Scopul acestui blog este sa determine primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu, sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Este vorba de sentinta civila nr. 5998/25.10.2004 pronuntata de catre Judecatoria Sect. 5, prin care Primaria Municipiului Bucuresti era obligata sa raspunda la notificarea nr. 5011/12.11.2001 comunicata de catre BEJ "Boambes, Raileanu si Badea" prin care Petroff Stefan Octavian, impreuna cu alte persoane interesate, solicitau restituirea in natura a imobilului situat in Bucuresti, Str. 11 Iunie nr. 18, Sect. 4.

Videanu n-a catadicsit sa puna in aplicare aceasta hotarare judecatoreasca. Ii revine lui Sorin Oprescu obligatia de a o pune in executare. Ori de cate ori Primaria Bucuresti o va lua pe aratura cu privire la legea 10 si nu numai, va primi un vot de blam. Iar la luat pe aratura, Primaria Bucuresti este plina de campioni.