vineri, 27 iunie 2008

Razvan Murgeanu si Robert Ionescu sunt viceprimari

In urma votului de astazi din Consiliu a fost consfintita alianta PD-L - PNG-CD, astfel ca Razvan Murgeanu PD-L si Robert Ionescu PNG-CD au devenit viceprimari. Primul cu 51 de voturi, cel de-al doilea cu 34 de voturi, potrivit hotnews.ro.
Concluzii:
- cel mai probabil avocatul Robert Ionescu se va ocupa de retrocedari
- Oprescu va avea viata grea cu un consiliu dominat de o majoritate ostila
- consilierii PNL au votat in corpore cu Murgeanu si aproape in corpore cu Ionescu, in dauna candidatului PSD

Viceprimarii se aleg azi

Sorin Oprescu a convocat o sedinta de Consiliu General pentru alegerea viceprimarilor si constituirea comisiilor, potrivit Realitatea TV.

joi, 26 iunie 2008

Sondaj Oprescu Basescu

Realitatea TV publica un sondaj IMAS in care Basescu si Oprescu au cele mai mari cote de incredere 45% si, respectiv, 40%.
Pentru parlamentare estimarile sunt:

"PD-L 40%, PSD 26%, PNL cu 18%, PNG-CD 5%, UDMR 5%".

Exercitiu cu o stire pozitiva si una negativa

Se dau doua stiri:

"Videanu a fost primar."
"Nu mai e."

Va rog frumos sa spuneti care e stirea pozitiva si care e cea negativa.

Oare de ce nu se duce Ghise dupa Mona Musca?

Oprescu despre retrocedari si atentie

Oprescu a publicat un comunicat de presa prin care solicita verificari temeinice cu privire la retrocedari:

"Totodată, Primarul General a spus că este foarte important ca din punct de vedere juridic verificările să fie făcute temeinic pentru a se evita retrocedările în parcuri."

Sa trecem peste amanuntul ca verificarea actelor ar trebui facuta temeinic pentru parcuri, de parca ar fi de la sine inteles ca de regula verificarea e netemeinica. Sa trecem si peste faptul ca desi legea e din 2001, se tot verifica retrocedarile de vor fi terminate in 25-30 de ani.

Hai sa presupunem ca un fost proprietar a avut terenul in parc. A avut terenul pe bune, nu vorbim de cazul Costanda. Ar putea o "verificare temeinica" sa scoata terenul din parc? Evident, nu. Solutia ar fi fie despagubirea, fie retrocedarea, urmata de o expropriere pentru utilitate publica. Treaba cu verificarea temeinica e doar praf in ochii opiniei publice. Ori de la praf, poate se inflameaza ochii.

Internetul lui Oprescu

Ieri Oprescu s-a plimbat pe la Strandul Ciurel si a scos urmatoarea cugetare:

"Primarul General Sorin Oprescu a mai spus că în parcurile administrate de municipalitate – Carol, Herăstrău şi Cişmigiu - bucureştenii vor avea în curind acces la internet prin introducerea de reţele wireless, în baza proiectului Orasul IT. Pentru început aceste reţele vor fi funcţionale numai în anumite zone ale parcurilor, urmând ca în timp să fie extinse."

La o prima vedere treaba asta cu wirelessu' din parc suna bine. Macar, suna high tech. Nu inteleg insa de ce ar trebui primaria sa ofere gratis un serviciu pe care orice posesor de laptop si-l poate procura de pe piata. Cumva acopera vreo nevoie sociala? Nicidecum. In mod evident un posesor de laptop cu o conexiune wireless nu face parte dintre oamenii care sa aiba nevoie de gratuitati.

Nu ar fi folositi mai bine banii publici pentru accesul internet in scoli? Pentru dotarea orfelinatelor cu lucrurile elementare, iar daca acestea sunt asigurate, poate si pentru calculatoare si pentru acces internet?

miercuri, 25 iunie 2008

Sus pe casa pentru o casa!

Patru oameni s-au urcat pe acoperistul Primariei Sector 5 pentru a primi o locuinta, potrivit hotnews.ro. Hai fratilor sa ne urcam toti pe primarii! E vreunul care nu vrea casa?
Cand o sa terminam oare cu iluzia ca primaria sau statul trebuie sa ne dea casa?

Update: oare daca m-as sui pe propria casa as primi-o inapoi? Sau macar as prinde stirile?

Top 10 gafe Basescu



de la Antena 3, via Chinezu.

marți, 24 iunie 2008

Averea unei directoare blonde din Primarie

din Jurnalul National.

Cristina Pârvulescu, şeful Direcţiei Managementul Creditelor Externe din Primăria Municipiului Bucureşti, si-a depus declaratia de avere.

Interesant:
- a primit o donatie de 100,000 EUR de la Anemary Enescu, despre care Jurnalul National spune ca ar fi administratorul fostei Expo Flora, concesionata de la la Administratia Lacurilor si Parcurilor
- a acordat un "imprumut in nume personal" de aproximativ 100,000 EUR fara a mentiona cui

Ce nu observa Jurnalul National este ca sotul Cristinei Parvulescu lucreaza la ALPAB, adica exact Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Averea lui Videanu

Iata declaratia de avere depusa de Videanu in 23.06.2008. Pentru comparatie, aici este declaratia de avere depusa de candidatul Videanu in 14.03.2005.

Interesante sunt doua lucruri: un credit de 600,000 USD contractat in 1999 de la Powergen Ltd si un teren in concesiune pentru 99 de ani in comuna Snagov, Satul Clinceni. In 2005 creditul era de 600,000 EUR, acum e de USD. La cati bani are Videanu, creditul poate sa fie si in yeni si in lei vechi, oricum nu conteaza.

Pentru fotografii ale imobilului construit pe terenul concesionat, deschideti aici.

via Auftakt.

luni, 23 iunie 2008

Si Oprescu si-a dat demisia

Oprescu a renuntat la mandatul de senator.

din Gandul.

Sinucidere la Administratia Strazilor

Directorul adjunct al Administratiei Strazilor din Primaria Bucuresti s-a sinucis.
O fi asteptarea grea, dar parca nici chiar asa!

Blaga si-a dat demisia

Blaga si-a dat demisia. Tot respectul!
Asta inseamna ca Vasile Blaga are mai mult bun simt decat Orban sau Basescu.

vineri, 20 iunie 2008

Videanu mai tare decat Blaga

Sorin Oprescu i-a facut o sugestie lui Videanu cum ca un viceprimar ar fi de dorit sa fie din "din zona liberala", ca asa au dorit cetatenii. De ce liberal si nu pesedist, imi scapa, dar nu asta e subiectul.
Videanu i-a dat cu flit lui Oprescu si a spus ca viceprimarul va fi de la PNG.
Tot Videanu a negociat si cu Becali. Gigi e clar seful la PNG, dar Videanu ce treaba are cu PD-L Bucuresti? Nu cumva el e cel care nu era interesat de Primaria Bucuresti? Oare numai mie mi se pare contradictorie linia de actiune a lui Videanu?

joi, 19 iunie 2008

Elena Udrea despre Oprescu

Din categoria "limbile latine doare", un titlu adanc de la Elena Udrea de pe blog:

"DOUA CELE MAI MARI MINCIUNI ALE LUI OPRESCU"

Topica asta e invatata de la presedintele Norvegiei?

Videanu evaluat de Antena 3

Videanu:

"Nivelul investitiilor incepute de Municipalitate in perioada 2005-2008, multe dintre ele si finalizate, sunt de aproape 22 de ori, atentie, de aproape 22 de ori, mai mare decat toata perioada cumulata 1990-2004"

Nu-i asa ca Blaga "v-a castiga"? Data viitoare, bineinteles.



via Chinezu.

miercuri, 18 iunie 2008

Interlopi pentru Murgeanu

Adrian Ursu, Cotidianul, anunta ca interlopii arestati, din clanul Sile Pietroi, au facut servicii in campania electorala pentru Murgeanu. Amanunte via Mediafax.

Asa sa fie, domnule Murgeanu?

Serenada pentru Ludovic

Ioana Lupea ii dedica o serenada lui Ludovic Orban in Ev Zilei.

"De partea lui Ludovic Orban stau alegătorii şi analiza la rece a rezultatelor. Împotriva lui, pretenţia lui Bogdan Olteanu de a decide numele viitorilor parlamentari liberali şi ambiţia premierului de a conduce partidul şi după alegeri. Nici dacă s-ar apuca astăzi de construcţia autostrăzii suspendate a lui Sorin Oprescu, Ludovic Orban n-ar mai scăpa de soarta ce i-a fost pregătită de Călin Popescu-Tăriceanu. Şi aşa va face cunoştinţă şi cu instituţia demisiei."

Care alegatori, domnita Lupea? Aceia care l-au propulsat pe Orban pe un "meritoriu" loc patru, dupa Oprescu, Diaconescu si Diaconescu?! Aceiasi alegatori care au dat mai multe voturi pentru PNG CD decat pentru PNL in sectoarele 2 si 5? Acum, inteleg ca daca e ordin se executa, dar mai rasfirat domnita, mai rasfirat!

Cat despre diferenta dintre demisie si demitere, recomand calduros dexonline.ro.

Videanu: "Imi asum esecul alaturi de Vasile Blaga"

via hotnews.ro.

Videanu a tinut sa sublinieze ca isi asuma alaturi de Vasile Blaga "esecul de la Bucuresti".

"Nu-mi pare rau de nimic din ce am facut in Bucuresti", a adaugat Videanu, care a aratat ca bugetul capitalei, in 2008 fata de 2004, este de 265 de ori mai mare.

Videanu a mai afirmat ca, din punct de vedere administrativ, isi reproseaza lipsa de comunicare cu bucurestenii, carora trebuia sa le explice beneficiile proiectelor incepute in timpul mandatului sau.


Fara comentarii.

Inca o nesimtire marca Videanu

Videanu nu a mai candidat la un nou mandat. Aproape ca am spune ca a facut un act de bun simt. Numai ca a continuat sa sustina in fata cui are timp sa-l asculte ca a meritat mandatului lui. Cat de mult a meritat sa-l intrebe pe Blaga!

Acum, in loc sa-si vada de marmura si de borduri, n-are alta treaba mai buna de facut decat sa negocieze majoritati in noul Consiliu General. Videne, hotaraste-te: sau vrei om de afaceri sau vrei politician! Sau cumva daca scapa majoritatea din Consiliu cu un nou primar s-ar putea sa-i numere altii bordurile?

marți, 17 iunie 2008

Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Consiliul General al Municipiului Bucuresti are urmatoarea componenta:

24 consilieri de la PD-L

1. BLAGA VASILE
2. MURGEANU GHEORGHE - RAZVAN
3. POPA GRIGORE IOAN
4. TICA HORATIU FLORIN
5. PRIOTEASA DORU
6. MURG CALIN
7. GHERASIM VASILE
8. VLADAN FLORIN LAURENTIU
9. RAICU MIRCEA CRISTIAN
10. UNTARU VIRGIL
11. CRUCEANU ELENA
12. TOMA VERONICA
13. BUDULAN POMPILIU
14. PÎRVU COSMIN GABRIEL
15. RADOI SILVIU GEORGE
16. ZATREANU DAN
17. ATANASOAIE MIHAI CRISTIAN
18. VOICU MIHAI
19. IVASCU TIBERIU
20. DUTA NICOLAE LUCIAN
21. NEAGU MIHAI
22. COSMA ROXANA
23. MIRCEA VALENTIN
24. CHIRIS MARIANA

Probabil ca Blaga isi va anunta demisia si ca Murgeanu va ramane consilier, fiind candidat la functia de viceprimar. In locul lui Blaga, prima rezerva este BACAINTAN IRIMIE GABRIEL.

16 consilieri de la PSD

1. DIACONESCU CRISTIAN
2. BOAJA MINICA
3. GEORGESCU BOGDAN CRISTIAN
4. BURCAU DOINA
5. STAN ION
6. ANTON MIHAELA
7. GIUGULA DORU MIHAI
8. CÂMPUREAN MARIANA
9. BERBECARU ALIN DUMITRU
10. POPA MARIA
11. RIZOIU MIRCEA
12. NEDELCU COSTEL
13. DRAGOS FLORESCU
14. MIHAILESCU ION BOGDAN
15. PADURARU ALEXANDRU
16. DRAGHICI AURELIA GRATIELA

8 consilieri de la PNL

1. MERAN STEFAN - DAN
2. GRIGORESCU ROBERT
3. TANASE ION - GABRIEL
4. ALEXE FLORIN-ALEXANDRU
5. POTERASU CORNEL - CONSTANTIN
6. SCARLAT HORIA
7. PURCAREA SORIN
8. NITU ROBERT - DANIEL

4 consilieri de la PNG CD

1. FUCIU DANIEL
2. BECHEANU MIHAI - BOGDAN
3. IONESCU ROBERT - CONSTANTIN
4. GÂF - DEAC ION

3 consilieri de la PRM

1. LOGHIN IRINA
2. IOVICI VICTOR - TEODOR
3. ROSETI GEORGE-ADRIAN

Rezerve:

PD-L: NEMES CARMEN IONELA
PD-L: GORODEA TIBERIU SILVIU IOAN
PD-L: TINCA DUMITRU
PD-L: POP ROMEO - TEODOR
PSD: PARVULESCU IASMINA SIMONA
PSD: TAPARDEL ANA CLAUDIA
PSD: NICORESCU VIRGIL
PNL: GARGALETUS LUCIA
PNL: PALIGA VIOREL - SORIN
PNG CD: OPREA MARIAN
PRM: STAN NICUSOR

Update: Vasile Blaga, Cristian Diaconescu si Irina Loghin au renuntat la mandate, asa ca lista de consilieri este completata de Bacaintan Irimie Gabriel - PD-L, Parvulescu Iasmina Simona - PSD si Stan Nicusor - PRM.
Update 2: Intrucat si Parvulescu Iasmina Simona si-a dat demisia, consilier a devenit Tapardel Ana Claudia.

Vaghelie refuza mandatul de consilier

Vanghelie anunta in Ev Zilei ca isi va da demisia din Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

Viceprimari Murgeanu si Ionescu?

Cotidianul anunta o intelegere intre PD-L si PNG-CD pentru o majoritate in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Potrivit articolului, viitorii viceprimari vor fi Razvan Murgeanu, PD-L si Robert Ionescu, PNG CD.

Update: Videanu confirma la Realitatea TV. Popa, "profesionistul" care se ocupa de la Legea 10, ramane fara coledziul de viceprimar!

luni, 16 iunie 2008

Asteptarea

Va dati seama cum asteapta directorimea din Primarie?
"Ne pastreaza", "ne da afara", "hai ma ca doctorul e de comitet", "o mai merge cu combinatiile vechi", "daca vine asta cu oamenii lui?" si uite asa conversatiile curg de la sine.

Oprescu pune sare pe rana si declara:

"Nicio persoana competenta nu va pleca din Primarie, dar niciun incompetent nu va ramane in Primarie". "Am echipa mea de profesionisti si cu ea ma voi prezenta la Primarie."

Hai sa dam numele directorilor din Primarie precum poza de "inainte" din reclamele produselor pentru slabit:

DIRECŢIA ASISTENŢĂ TEHNICĂ ŞI JURIDICĂ A CGMB, Georgiana Zamfir - Director
DIRECŢIA ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ, Florina Vladuţ - Director
DIRECŢIA AUDIT PUBLIC INTERN, Iana Andreia Cristina - Director
DIRECŢIA MANAGEMENTUL RESURSELOR UMANE, Geta Drăgoi - Director
DIRECŢIA JURIDIC, CONTENCIOS ŞI LEGISLAŢIE, Adrian Iordache - Director
DIRECŢIA INSPECŢIE ŞI CONTROL GENERAL, Viorel Uleia - Director
DIRECŢIA STRATEGIE ŞI ANALIZĂ DOCUMENTE, Marian Neagu - Director
DIRECŢIA GENERALĂ OPERAŢIUNI, Ioana Raicu - Director
DIRECŢIA MANAGEMENTUL CALITĂŢII ŞI MEDIULUI, Elena Radu - Director
DIRECŢIA SISTEME INFORMATICE, Bianca Silvia Nita - Director
DIRECŢIA RELAŢII INTERNAŢIONALE, Cristian Ion Iftimoaie - Director
DIRECŢIA RELAŢII PUBLICE ŞI INFORMARE, Lucia Daniela Gheorghe - Director
DIRECŢIA APĂRARE, PROTECŢIE CIVILĂ, Sandu Ion - Director
DIRECŢIA GENERALĂ INFRASTRUCTURĂ ŞI SERVICII PUBLICE, Gheorghe Udrişte - Director
DIRECŢIA TRANSPORTURI, DRUMURI, SISTEMATIZAREA CIRCULAŢIEI, Valeriu Ilie - Director
DIRECŢIA COORDONARE REGLEMENTARE INFRASTRUCTURĂ, Alexandru Dumitru Radu - Director
DIRECŢIA PROTECŢIA MEDIULUI ŞI EDUCAŢIE ECO-CIVICĂ, Marius Capanu - Director
DIRECŢIA UTILITĂŢI PUBLICE, Valentin Stănescu - Director
DIRECŢIA GENERALĂ DE DEZVOLTARE, INVESTIŢII ŞI PLANIFICARE URBANĂ, Bogdan Şoşoaca - Director
DIRECŢIA URBANISM ŞI AMENAJAREA TERITORIULUI, Adrian Bold - Arhitect Sef
DIRECŢIA ADMINISTRARE PATRIMONIU, Maria Petraşcu - Director
DIRECŢIA EVIDENŢA IMOBILIARĂ ŞI CADASTRALĂ, Cristina Şetran - Director
DIRECŢIA INVESTIŢII, Aurora Abas - Director Executiv Adj.
DIRECŢIA ÎNVĂŢĂMÂNT, Emilian Radu - Director
DIRECŢIA CULTURĂ, Marius Păuniţa - Director Executiv
DIRECŢIA DEZVOLTARE TURISM, Cristian Petrescu - Director
DIRECŢIA BUGET, Dumitru Buzduga - Director Executiv
DIRECŢIA VENITURI, Lenuţa Boncota - Director Executiv
DIRECŢIA ACHIZIŢII CONCESIONĂRI CONTRACTE, Florentina Constantinescu - Director Executiv
DIRECŢIA MANAGEMENTUL CREDITELOR EXTERNE , Maria Cristina Pârvulescu - Director
DIRECŢIA FINANCIAR CONTABILITATE, Camelia Steluţa Busuioc - Director
DIRECŢIA ADMINISTRATIV TRANSPORT, Daniel Calota - Director
CENTRUL DE CALCUL AL CGMB, Sorin Ciucă - Director

Update: pe aceeasi tema, scrie si Gandul.

Orban intre demisie si demitere

Tariceanu ii cere demisia lui Orban, potrivit hotnews.ro. Orban se face ca ploua:

"Nu cunosc institutia demisiei. Nu sunt responsabil de rezultatul obtinut in alegeri, in conditiile in care 70% dintre alegatori nu s-au prezentat la vot. Adversarii si analistii au considerat programul meu eficient, iar in afara de scor conteaza si perceptia publica."

Asa cum spuneam si in postul anterior, "performanta" lui Orban e jenanta. Intr-adevar, Orban nu cunoaste institutia demisiei. Daca ar fi cunoscut-o, si-ar fi dat demisia cand cu accidentul. Asa, incremeniti in proiect, continuam! Ce continuam!?

Oare Tariceanu sau cine ia masura asta conform statutului PNL o cunoaste institutia demiterii?

Prestatia candidatilor la Primaria Generala

Oprescu avut noroc cu carul. A fost impins efectiv de dramoleta cu intrarea in cursa, cu numarul de semnaturi si cu independenta tardiv regasita. Vreun program? Sa fim seriosi. Ce va face? Probabil ca in speranta unei candidaturi prezidentiale se va stradui sa mai miste cate ceva. Are nevoie de mari abilitati de negociator. Are un consiliu dominat de PD-L, in care Becali face jocurile pentru ca PD-L (24) + PNG-CD (4) inseamna majoritate de 1 vot. La fel si PSD(16) + PNL (8) + PNG CD (4). Asta daca PD-L nu face intelegeri cu PSD, cu PNL sau cu amandoi odata.

Victoria lui Oprescu inseamna o revenire in forta a lui Iliescu si o complicare a relatiilor in PSD. Asta daca admitem ca fusesera vreodata simple si clare, ceea ce nu e cazul.

Blaga e chiar un tip OK. Nu perfect, vezi vama, vezi "prietenii de 25 de ani". Personal ii apreciez meritul de a fi rezolvat eliberarea pasapoartelor, fie si doar pentru atat. A platit polita mostenirii Videanu - Basescu, a gresit cu intrarea tarzie in cursa. A castigat un mandat de consilier local, mandat pe care probabil ca-l va refuza cu gratie in speranta iluzorie a unui nou ministeriat la interne, din toamna.

Diaconescu e iarasi un tip OK. A fost sacrificat pe altarul intereselor de partid. A acceptat acest sacrificiu cu un masochism demn de o cauza mai buna. Din pacate, soarta si-o face fiecare.

Orban e jenant. A pierdut in 2005 cursa interna din alianta in fata lui Videanu. Are problema cu accidentul, din care a iesit sifonat bine de tot. Are problema unui mandat de viceprimar in care nu a realizat nimic, nici macar n-a miscat in frontul lui Videanu. A luat un 11,85%, cam jumatate din cat a luat PNL-ul la nivel national. A venit pe locul patru, pierzand inca o cursa. Acum isi anunta disponibilitatea de a candida uninominal la un mandat de parlamentar. Ai spune ca dupa doua batai crunte, ar trebui sa stea pe tusa. Noroc cu Oprescu, exceptia care confirma regula de mai sus, pentru ca Orban isi poate inchipui ca va veni si vremea lui.

Gusa era principalul candidat antisistem. Cred ca acum traieste cu iluzia unui cum ar fi fost fara Oprescu. Performanta lui electorala a fost decenta. Nu a reusit insa sa-si traga dupa el lista de consilieri si uite asa a ratat Clitemnestra un mandat de consilier general.

Fuciu nu inteleg de ce a candidat. Ar fi fost poate tactic mai bine pentru Becali sa il sustina pe Pavelescu. Nici o pierdere pentru acesta din urma, se va (re-re-re-re-re)reorienta cat ai zice peste. Era sa zic sarpe, in loc de peste.

Verdinas: cine?

Stefanescu a luat cam cate voturi ar fi trebuit sa ia Piedone, daca oamenii si-ar folosi si capul cand voteaza.

duminică, 15 iunie 2008

Mandru ca sunt bucurestean?!

Azi nu sunt mandru ca sunt bucurestean. Dintre cei sapte primari alesi uninominal de la Primaria Generala si de la sectoare, doar Chiliman si Negoita sunt partiali demni sa fie bucuresteni.
Oprescu are probleme cu semnaturile si cu doctoratul, Ontanu are un comportament rasist demn de "tiganca imputita" a lui Basescu, Piedone are probleme cu permisul si cu limba romana, Vanghelie este primarul care este, iar Poteras este un zero barat.
Alternativele lor au fost Blaga pe filiera Videanu - Basescu, Ionescu viceprimarul PD-L de la sectorul doi, Silaghi viceprimarul PD-L de la sectorul patru, Bodu cu TVA-ul si Darabont fostul primar al sectorului sase.
Astia sunt oamenii care ne reprezinta. Ala care se simte mandru, sa ridice mana!

Pavelescu si Oprescu

Ce cauta oare Pavelescu langa Oprescu in momentul anuntarii rezultatelor? Cumva procentele pierdute ale PNTCD-ului?

Update: pe aceeasi tema scrie si nenea Lars.

Oprescu, noul Primar General

Oprescu este noul Primar General al Municipiului Bucuresti. Rezultatele exit-poll-urilor vor confirma in scurt timp acest fapt.
Arrivederci, Videanu arrivederci!

Update: Oprescu a castigat cu 54,3%!!! La sectoare: Chiliman (S1), Piedone (S4), Vanghelie (S5) si Poteras (S6).

Rezultate intermediare exit-poll-uri

La ora 14:

CCSB - Antena 3
Vasile Blaga - 44,2%
Sorin Oprescu - 55,8%

RTV - INSOMAR
Vasile Blaga - 47%
Sorin Oprescu - 53%


La ora 12:

RTV - INSOMAR
Vasile Blaga - 51%
Sorin Oprescu - 49%

Antena 3 - CCSB
Vasile Blaga - 50,50%
Sorin Oprescu - 49,50%

via Blog pe surse.

Oprescu si legea: de ce

Scopul acestui blog este sa determine primarul general al Municipiului Bucuresti sa puna in aplicare o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.

Este vorba de sentinta civila nr. 5998/25.10.2004 pronuntata de catre Judecatoria Sect. 5, prin care Primaria Municipiului Bucuresti era obligata sa raspunda la notificarea nr. 5011/12.11.2001 comunicata de catre BEJ "Boambes, Raileanu si Badea" prin care Petroff Stefan Octavian, impreuna cu alte persoane interesate, solicitau restituirea in natura a imobilului situat in Bucuresti, Str. 11 Iunie nr. 18, Sect. 4.

Videanu n-a catadicsit sa puna in aplicare aceasta hotarare judecatoreasca. Ori de cate ori Primaria Bucuresti o va lua pe aratura cu privire la legea 10 si nu numai, va primi un vot de blam. Iar la luat pe aratura, Primaria Bucuresti este plina de campioni.

A meritat Videanu?!

Mostra de tupeu si nesimtire pe site-ul lui Videanu:

"Acesti trei ani au insemnat un prag important pentru Dumneavoastra, trecut cu multe eforturi si rabdare.

Va asigur ca a meritat! Veti vedea in anii urmatori!
"

Mai jos, captura:

sâmbătă, 14 iunie 2008

Rezultatul turului doi: Oprescu

Nu sariti inca, e doar estimarea lui Turambar, intr-un interviu in Cotidianul.

"Pentru cotidianul.ro, Mirel Palada, director executiv al CCSB, unul dintre cele două institute care vor realiza duminica exit-poll-uri la Bucureşti, vorbeşte cu cifrele în faţă despre profilul celor care nu vin la vot, deşi în sondaje declară contrariul. Despre cum arată votanţii celor doi, Blaga şi Oprescu şi cum a reuşit fiecare să-şi mobilizeze susţinătorii sau despre motivul pentru care femeile sunt mai înclinate să voteze cu Oprescu. Palada pariază totodată pe o prezenţă la vot mai mare decît în primul tur, de circa 35 la sută.

I: Să vedem mai întâi de unde vin diferenţele dintre prezenţă efectivă la vot şi cea declarată în sondaje, care e mereu foarte mare. Din evaluările tale de unde apare această diferenţă?
R: În general, în ţară avem două motive pentru care avem această supraevaluare în sondaje, pentru că în Bucureşti funcţionează numai primul dintre motive. În primul rând este vorba despre dezirabilitate. Lumea, atunci când intră în contact cu o persoană necunoscută, aşa cum este operatorul de interviu, intră într-un rol public. Cei mai mulţi dintre oameni nu au avut un contact cu o asemenea persoană, şi atunci, definindu-se într-o situaţie formală, îşi intră în piele de analist politic, de persoană civică, cam cum văd ei la televizor.

Şi-atunci există o parte de conformism pe care eu o apreciez undeva cam la 15 procente de oameni care deşi nu au intenţia să participe la vot spun totuşi, din convenienţă, pentru că aşa dă bine, că vor merge la vot. În ţară mai funcţionează încă un factor de reducere a procentului. Cei care teoretic sunt pe listele de vot dar practic sunt în Italia sau Spania, sau în Grecia sau în Anglia. Cei care au plecat relativ recent, care sunt număraţi pe listele de vot dar ei nu sunt în ţară. Şi-atunci eu chiar am identificat o formulă de la exit-poll-ul anterior, de la europarlamentare, când a fost vorba de o evaluare pe toată ţara. Era de genul următor: participarea la vot aşa cum iese din sondaj minus 15 puncte procentuale, totul înmulţit cam cu 80 la sută, 80 la sută ca să-i elimini pe cei care nu sunt în ţară. Formula a funcţionat foarte bine pentru că atunci în estimare aveam undeva în jur de 50-55 %, care prin aceste reduceri succesive dădea 28-29 %. Iar participarea a fost cam 30 la sută, deci estimarea a fost foarte consistentă. În Bucureşti, părerea mea e că nu funcţionează al doilea element al ecuaţiei pentru că nu sunt atât de mulţi plecaţi în străinătate. Pentru că emigrarea asta recentă este eminamente pe considerente economice, nu ai oportunităţi la îndemână în zona ta, în comunitatea ta locală şi-atunci îţi cauţi în altă parte. În Bucureşti efectul acesta este mult mai mic. Şi estimările sunt ceva de genul, undeva la 2 milioane şi jumătate sunt plecaţi la nivelul ţării, în Bucureşti sunt cam 10 la sută din populaţie. Intensitatea de plecare aici e undeva la 7 la sută, deci 150, maxim 200 de mii de plecaţi.

La Bucureşti ar mai fi, mai mult poate decăt în alte oraşe şi cei care în sondaje spun că merg la vot dar în ziua votului sunt plecaţi din localitate.
Asta este alta, e migraţia internă.

I: Ai o estimare cam câţi bucureşteni părăsesc oraşul în week-end, în medie?
R: Nu, din păcate. Doar o chestie ochiometrică atunci când ieşim pe DN1 şi vedem că e blocat. Din estimările Poliţiei, spuneau că au trafic de aproximativ 60 de mii de maşini pe DN1, unii din ei probabil nu se mai întorc, deci ar putea fi o pierdere de vreo 50 de mii pînă la 100 de mii. Deci cam 7 la sută.

I: Contează şi ăştia
R: Da, contează, aici fiecare “bob” contează, pentru că alegerile sunt foarte strânse.

I: Vorbeai de factorul dezirabilitate care funcţionează atunci cînd apar diferenţele între sondaje şi participarea efectivă la vot. Cam care ar fi portretul bucureşteanului care una declară în sondaje şi alta face în ziua votului, adică lipseşte?
R: Cred că sunt două feluri. Pe de o parte îi avem pe cei mai în vârstă, cu studii cel mult medii, cu venituri mai degrabă modeste, care sunt învăţaţi cu o anumită relaţie cu autoritatea. Pe de altă parte, avem persoanele care sunt înstărite educate, undeva în zona 35-45-50 de ani, active , ocupate de carieră, tot timpul în alergătură, care vor să extindă această imagine de persoană ocupată, responsabilă, şi în zona politică cu toate că în ziua votului o să stea să bea bere sau se duce la mare. Deci asta ar fi cele două categorii, să zicem ca şi tip ideal. Unii sunt ai lui Oprescu, ceilalţi sunt ai lui Blaga.

I: Deci n-ar fi vreun avantaj net pentru vreunul dintre cei doi?
R: Nu ştim aici, depinde de volum. Unii pot 20 de mii, ceilalţi 50 de mii.

I: O altă problemă ar fi cum reuşesc cei doi să-şi aducă oamenii la vot. Din ce-ai văzut în campania pentru turul doi, care dintre cei doi a reuşit să-şi mobilizeze mai bine votanţii?
R: Din punctul de vedere al campaniei efective dintre cele două tururi, părerea mea este că a fost bleagă şi pentru unul şi pentru celălalt. Pe de altă parte cred că cei care intenţionează să vină la vot au deja o opţiune bine cristalizată. Singura problemă e să-i aduci la vot. Deci campania ca şi convingere a nehotărâţilor sau a celor care au votat cu alţi candidaţi în primul tur a avut o eficienţă limitată. Felul în care ei s-au purtat în această perioadă nu a fost suficient de convingător. Ce va face diferenţă va fi puterea organizaţională, nu prezenţa lor pe sticlă, în mass-media în aceste două săptămâni ci duminică, oamenii care să se ducă să-i ia de mânuţă pe oameni, să le bată la uşă şi să-i scoată la vot.

I: În turul întâi s-a întâmplat asta?
R: Cred că s-a întâmplat. Dacă te uiţi pe graficele cu prezenţa la vot, avem zone, vârfuri. Avem aici în sectorul 5, în sectorul 2, în sectorul 3, aceste aglomerări de prezenţă la vot, mult peste medie. E clar că sunt în legătură cu o eficienţă peste medie a organizaţiilor respective.

E avantajat atunci cel care are un partid în spate, în mod clar.
Şi unul şi celălalt au acum partide în spate

I: Dar la Blaga sprijinul PD-L este dincolo de orice discuţie, pe când la Oprescu sprijinul de la PSD e cam împărţit.
R: S-au mai modificat între timp

Da, deci mişcarea lui Vanghelie care şi-a declarat acum sprijnul pentru Oprescu ar putea duce la o mobilizare mai bună în favoarea lui Oprescu a organizaţiei PSD Bucureşti .
Sunt două motive pentru care în sectorul 5 va fi o prezenţă mai mare la vot. Pe de o parte pentru că este această alăturarea recentă a lui Vanghelie de Oprescu, pe de altă parte Vanghelie are un interes cât se poate de evident şi de personal. El e în turul doi, trebuie să câştige alegerile şi atunci are încă un motiv să scoată oamenii la vot.

I: Dar el este şi preşedinte pe toată organizaţia Bucureşti
R: Da şi mobilizarea va reverbera pe întreaga organizaţie.

I: Care crezi că va fi efectul în sectorul doi al sprijinului lui Onţanu pentru Blaga? Vedem şi pe grafice că acolo Oprescu a luat peste Blaga.
R: Nu, în sectorul doi să ştii că a fost destul de strâns. Dar cred că contează îm ce măsură o să scoată oamenii la vot. Nu cred că lumea îşi schimbă opţiunea de vot. Dacă vine unul acuma, ştiu eu, Pavelescu, Orban sau Onţanu şi-mi spune, “domnule, nu vota cu ăla, votează cu celalalt”, e foarte mare probabilitatea ca bucureşteanul să zică “să mori tu, eu ştiu deja cu cine votez”.

I: Dar ar putea să-l descurajeze să mai vină la vot.
R: Da, aici este diferenţa, îl faci să meargă la vot sau îl faci să nu meargă. Pentru că omul, după părerea mea, are deja cristalizată opţiunea de vot.

I: Deci Onţanu ar putea doar să fi demobilizat electoratul PSD?
R: Da. Mai degrabă unii dintre ei să zică, dintre cei care sunt cu Onţanu, din cei mai în vârstă, mai conformişti, să zică, “poate e ceva acolo, aşa că hai, maică să nu mai mergem la vot”. Cum de altfel şi în sectorul 5 dacă Vanghelie le spunea să nu voteze cu Oprescu, lumea tot ar fi votat cu Oprescu sau, în cel mai rău caz nu s-ar mai fi dus la vot.

I: Să vorbim şi despre structura socio-demografică a electoratului, cum arată pe grafice la intenţii de vot pentru turul doi. La femei-bărbaţi.
R: La femei-bărbaţi e destul de strânsă, e asemănătoare cu structura generală de vot. La femei se mişcă un pic spre Oprescu. Nu mult, în marginea semnificaţiilor.

I: Această opţiune e legată de PSD sau de Oprescu, de faptul că este medic, sau..?
R: Părerea mea e că nici una nici alta ci pur şi simplu de şarmul personal, de faptul că e mai zâmbitor, mai spontan, mai puţin rigid decât Blaga. Aici s-ar putea să fie, dar repet, e vorba doar 1-2 puncte procentuale în plus.

I: Pe categorii de vârstă...
R: Pe vârste, distribuţia e cum ne aşteptam. Cu cât sunt mai tineri cu atât votează mai dreapta cu cât sunt mai în vârstă cu atât votează mai stânga. Singura diferenţă e la categoria peste 60 de ani, unde e ceva mai strâns.

I: Asta e din sondaje, din ce declară ca intenţie, dar din ce ştim că s-a întîmplat în turul întâi, tinerii au venit mai puţini la vot decât cei mai în vârstă.
R: Da, e clară o corelaţie între vârstă şi intenţia de participare la vot.

I: Deci pe acest criteriu, al vârstei, Blaga este dezavantajat de prezenţa mai redusă a tinerilor.
R: Da.

I: Să vedem şi pe nivelul de studii
R: Pe studii e aproximativ egal, un pic mai mult cei cu studii primare care declară că vor merge la vot dar aici poate să fie o corelare cu vârsta, căci ştim că ponderea celor cu studii de maxim 8 clase e mai mare în rândul celor mai în vârstă. Pe ocupaţii e interesant faptul că atât casnicele, cât şi pensionarele, cât şi şomerii întenţionează în mare măsură să participe la vot decît categoriile active: muncitori, gulere gri, studii superioare, patronat. Şi aici, la fel, e avantajat Oprescu.

I: Aici pe grafic văd ca la şomeri e cea mai mare pondere la intenţia de vot
R: Da, dar reprezintă puţin din populaţie, cam 2-3 la sută. pensionarii sunt de departe cei mai mulţi, aproximativ 30 la sută, casnicele, în jur de 7 la sută. Categoriile cele mai importante aici sunt pensionarii, muncitorii, în sensul de ocupaţii manuale şi cei cu studii superioare.

I: Să vedem şi distribuţia pe sectoare.
R: Da, aici e cel mai important.Avem sectorul 1, 53 la sută declaraţie de intenţie de participare la vot. Cu siguranţă nu va fi asta, dar important e să ne raportăm la media pe total din sondaj care este 48. Deci e de aşteptat să fie şi peste media din ziua votului, mai ales că aici avem şi turul doi. La sectorul 2 declară mai puţini decăt media că vor veni la vot, dar aici e de aşteptat pentru că nu mai e turul doi.

I: Deci e clar că acolo unde nu mai e turul doi, adică în sectoarele 2 şi 3, participarea la vot va fi mai redusă.
R: Da, asta i-a demotivat. Dar în sectorul 3 declaraţiile de intenţie sunt cele mai multe, 57 % faţă de media de 48%. Aici a fost o campanie foarte puternică de motivare pentru turul doi.

I: A funcţionat campania de mobilizare a lui Negoiţă
R: Da, de asta spuneam. Dar aici la fel de bine poate să funcţioneze acel factor de dezirabilitate la declaraţia de intenţie din sondaje. Lumea să zică, “dom’le, e un mesaj puternic în mediul public, trebuie să participăm la vot noi în sectorul 3, deci binenţeles că mergem la vot”, dar binenţeles că el nu merge la vot. Deci aici e de văzut. Celelalte sectoare, 4, 5 şi 6 sunt în medie.

I: Deci aici e de aşteptat să avem o participare mai bună pentru că se ţine şi turul doi pentru primăria de sector?
R: Da, discutam noi că va fi o luptă între participarea la vot în sectorul 3 şi cea din sectorul 5. Sectorul 3 e mai mare cu vreo 100 şi ceva de mii de votanţi faţă de sectorul 5. Eu estimez o participare mai redusă la vot, datorită unei puteri de organizare mai reduse în sectorul 3, dar să vedem în ce măsură aceasta va fi compensată de mesajul de pe pliante şi de pe afişe dat de către Negoiţă. Pentru că ştim că pe partea cealaltă Vanghelie are o maşinărie de partid foarte eficientă şi cum pe el îl arde, cu siguranţă va fi participare bună.

I: În concluzie, pentru turul doi te aştepţi la o participare mai mare la vot decăt în turul întăi, cînd am avut circa 31 %?
R: Am avut discuţia asta cu mai multe persoane, eu pariez pe un 35 la sută, deci ceva mai ridicată, pe motiv că e finală şi că interesul e mai mare. Şi e această dihotomie care-ţi limpezeşte alegerea.

I: Discutam mai devreme despre transferul de votanţi de la Orban către cei doi candidaţi din turul doi, Blaga şi Oprescu.
R: Da, e un 54% pentru Blaga. Ai PNL-ului în schimb sunt ceva mai mulţi spre Oprescu, dar şi ai “altor partide”, a celor mai mici. Deci e clar, aici se hotărăşte. E clar, ai PSD-ului votează cu Oprescu, ai PD-L-ului cu Blaga, cu o uşoară indisciplină de vot…

I: La PD-L indisciplina e totuşi mai mare.
R: Da, cel puţin în declaraţii.

I: E destul de ciudat totuşi. La PSD nu te-ai fi aşteptat, pentru că PSD e totuşi împărţit, avem şi acele declaraţii iniţiale ale lui Vanghelie că nu-l sprijină pe Oprescu, avem sprijinul lui Onţanu din PSD pentru Blaga, declaraţiile contradictorii ale lui Cristian Diaconescu, Miron Mitrea, şi totuşi electoratul PSD e disciplinat şi merge pe Oprescu.
R: Cred că e mai degrabă un vot negativ. Pesediştii zic, “nu pot să votez cu Blaga pentru că e al PD-L-ului.” Şi-atunci rămâne celălalt. Chiar dacă la nivel declarativ Oprescu nu este al PSD-ului.

I: Dar unii din cei care au votat cu PD-L în turul întâi şi acum merg cu Oprescu de ce nu zic, “nu votez cu Oprescu, că-i al PSD-ului”?
R: Aici cred că funcţionează şi păcăleala cu independenţa, pe de o parte, pe de altă parte cred că funcţionează şi distanţarea geografică. Sunt bucureşteni care nu pot să voteze cu un non-bucureştean. Şi nu doar că nu-i bucureştean, dar nu-i regăţean, Blaga e un cu totul alt profil cultural, altă atitudine, altă tonalitate.

I: Ar putea fi legat şi de faptul că electoratul dreptei, al PD-L-ului e mai sofisticat?
R: Şi asta. Deşi votanţii PD-L au dovedit că atunci cînd e cazul sunt disciplinaţi. La PNL-işti e mai degrabă această independenţă.

I: De la “alte partide”, la fel, votanţii din turul 1 spun că merg mai mulţi spre Oprescu.
R: Da, aici sunt PRM-iştii, PNG-iştii, PNŢ-iştii şi PC-iştii. O explicaţie mai generală ar fi că cei care votează partide mici, de regulă sunt anti-sistem. Ori Blaga este în mainstream, pe când Oprescu, cel puţin declarativ, e “Independentul”, şi s-a descris ca fiind haiducul-anti-sistem. Ceea ce s-a întâmplat şi cu Piedone. Votul neaşteptat de ridicat pentru Piedone în sectorul 4 este la nivel de haiduceală, de resentiment la adresa instituţiilor care n-au funcţionat în sectorul 4.

I: Revenim la votul pe candidaţi în turul întâi şi cum se mută în turul doi.
Deci cine a votat cu Blaga în turul întâi votează tot cu Blaga, cine a votat cu Oprescu… Uite, aici e interesant cum apare o uşoară schimbare.
R: Da, deci 7 la sută din cei care au votat cu Oprescu spun acum că vor vota cu Blaga. Chiar mă întreba un coleg, căruia i se părea absurd ca cineva să voteze în turul întâi cu Oprescu şi între timp să se fi răzgândit şi în turul doi să voteze cu Blaga. Mai ales că 7 la sută înseamnă totuşi câteva zeci de mii.
Din experienţa mea profesională am învăţat să nu mă aştept la prea multă consecvenţă. Este ideea aceasta, relativ greşită, că omul este o fiinţă raţională. Nu e.

I: Revenind la Orban, unde 54 la sută dintre votanţii săi ar merge spre Blaga.
R: Da, iar dintre votanţii PNL, 55 la sută ar merge spre Oprescu. Părerea mea este că avem un reziduu de votanţi liberali care n-au votat cu Orban, au votat cu Oprescu şi continuă să voteze cu Oprescu.

I: Deci votanţii lui Orban sunt ceva mai apropiaţi de fosta Alianţă decât ai PNL.
R: Da.

I: Interesant. Pentru că Orban avea imaginea unuia dintre cei mai radicali adversari de-ai lui Băsescu.
R: Dar uite că tot la nivel de jumi-juma e, după cum observi. Pentru mine asta de fapt este o surpriză, pentru că eu mă aşteptam să fie ceva de genul 60-40 sau 66-33 din partea PNL-ului pentru Blaga. Adică să se păstreze legăturile cu Alianţa, cu ADA şi liberalii să voteze mai degrabă PD-L decăt PSD. Iată că s-au schimbat lucrurile. PNL se poziţionează acum, e clar, la jumătate între PD-L şi PSD şi ca opţiuni, ca simpatii în cadrul electoratului, nu numai la nivelul de office, de membrii politici, de conducere unde unii trag într-o parte, alţii în cealaltă, ci şi la nivel de votanţi.

I: Dacă analizăm campania pentru turul doi, o schimbarea evidentă a fost discursul echipei lui Blaga, a PD-L, a lui Traian Băsescu de alăturare a lui Oprescu de Iliescu
R: Da, de politizare.

I: Am văzut evaluări contradictorii. Unii susţin că a funcţionat această strategie, alţii că nu. Eu înclin să cred că nu.
R: Şi eu cred la fel . Cei care votează pe acest tip de motivaţie, cu mineriada, cu Iliescu, şamd, oricum se duc la vot. Pe ăia oricum îi ai. Ei sunt acolo.

Văd că în ultimele zile au schimbat mesajul, au scos acele afişe, pliante, panouri în care Blaga se poziţionează faţă de Oprescu din punctul de vedere al competenţei. Avem acea imagine cu buldogul versus şarpele, mai apare Iliescu amintit undeva pe verso, pe pliante, dar mesajul principal e “alege între un şarpe simpatic şi un buldog serios”. Deci diferenţa principală ar fi de competenţă, de seriozitate
Şi de moralitate. Şarpele nu e atât de competenţă cât e de moralitate.
I: Da, şi de neseriozitate, şamd. Dar mai e o dovadă că strategia n-a funcţionat. În sondajul Insomar de acum o săptămână ei apar umăr la umăr la fel cum au fost şi în turul întâi.
R: Şi în sondajul nostru apar la fel. Nu pot să dau cifrele exacte dar sunt comparabile.

I: Şi asta după o săptămână în care campania lui Blaga a fost exact pe tema Oprescu-Iliescu. Dar dacă ne gândim la schimbarea de care vorbeam, din ultimele zile, aceasta ar putea să funcţioneze în favoarea lui Blaga?
R: Da, dar nu ştiu în ce măsură mesajul a fost transmis cu intensitatea potrivită. Din ce simt eu, aceste două săptămâni de campanie pentru turul doi au fost mai degrabă călduţe. În loc să fie o creştere în intensitate, în ton, în urgenţa mesajului, a fost tot o chestie civilizată, ne mai batem pe umăr, ceea ce nu face să aducă oamenii la vot. Nu a fost un mesaj de tipul urgenţă, catastrofă, dezastru nuclear - glumesc acuma - un mesaj de intensitate mare care să-i facă pe oameni să se mobilizeze. Şi din punctul ăsta de vedere Oprescu beneficiază de acest gen de business-as-usual.

I: Deci practic, Blaga şi echipa sa n-au reuşit să inducă potenţialului lor electorat sentimentul unui pericol pe care l-ar reprezenta Sorin Oprescu.
R: Da, şi Oprescu a contracarat şi a arătat şi el pericolul potenţial prin asocierea lui Blaga cu bordurile, cu grupuri de interese. Deci a parat cumva.

I: Duminică vom avea două exit-poll-uri, al vostru, al CCSB şi al Insomar. Există riscul să aveţi şi voi şi Insomarul rezultate care să fie apoi infirmate?
R: Da.

I: Ce veţi face dacă din exit-poll vă iese, să zicem 50 virgulă ceva pentru un candidat şi 49 virgulă pentru celălalt?
R: Ceea ce au făcut şi iluştrii noştri înaintaşi, too close to call (imposibil de anticipat) S-a întâmplat şi în România acum aproape patru ani de zile, cu CURS la finala Băsescu-Năstase, când lor, ştiu din surse interne, le ieşise deja Băsescu învingător, nu cu mult, dar le-a fost frică. Şi înţeleg. Când eşti în marja de eroare e foarte riscant. Nu ştii, e limitarea instrumentului de măsurare.

I: Deci duminică seară s-ar putea să nu ştim încă viitorul primar al Bucureştiului.
R: Dacă-ţi iese 55 la 45 e destul de sigur, dacă e 53 la 47 la fel, dar dacă îţi iese 51,5 la 48,5 începi să ai dubii. Şi deocamdată scorurile sunt destul de strânse în sondaje.

I: Hai să rezumăm cumva şi să încercăm un pronostic. Am mers pe prezenţa la vot din estimările din sondaje şi pe realitatea de la vot din turul întâi, pe structura socio-demografică, cum s-a votat pe sectoare, pe transferul din turul întâi în turul doi de la candidaţi şi de la partide la cei doi rămaşi în cursă, etc. Plecăm de la premisa că sondajele sunt OK şi că avem o egalitate statistică între cei doi, în campanie nu s-a întâmplat nimic deosebit, prin urmare e de aşteptat o bătălie la urne pe muchie de cuţit. Pe cine simţi mai aproape de victorie în acest moment?
R: Ca profesionist, ca şi CCSB, în momentul de faţă dacă e să mă întrebi este too close to call. Ca şi Mirel Palada, cetăţean, bucureştean, Turambarr ş.a.m.d, cred că va căştiga Oprescu. Foarte strâns, dar cred că va căştiga Oprescu.

I: Argumente?
R: Pe de o parte aceste distribuţii din sondaje pe voturile celorlalte partide, PNL şi “alte partide”. Doi la mână, Blaga este cantonat mai puternic în sectorul 3 şi 6 şi acolo mă aştept să fie o participare ceva mai redusă la vot pe motive de plecare la mare, la munte şi alte concedii de week-end, coroborat cu sectorul 5 unde ştim că Vanghelie are sula în coaste şi îşi va aduce oamenii la vot, coroborat cu sectorul 1 unde Chiliman are susţinerea PSD-ului, deci liberalii acolo s-ar putea să voteze împrăştiat…Deci ăsta-i feeling-ul meu. Intuiţie. Intuiţia este că a venit din spate Blaga, e clar, ştim din sondaje de la 20, la 25, pe urmă la 30 şi a ieşit la 29 şi un pic în turul unu, deci a venit clar din spate, însă Oprescu nu a pierdut destul, nu a cedat. Deci Blaga nu a crescut suficient de repede. Ştii care-i diferenţa pentru care cred că n-o să căştige? Este diferenţa dintre Băsescu şi Blaga. Am avut de-a face cu aceeaşi muchie de cuţit şi cu acelaşi finish la poză, acum opt ani de zile, între tot Oprescu şi Băsescu, da? Ne aducem aminte, Băsescu era la 17 la sută în primul tur şi a venit ca un iureş şi a luat la mustaţă. Nu-l simt pe Blaga în stare să genereze aceleaşi chimii intense, aceleaşi energii ca şi Băsescu. Şi că s-a intrat într-o paradigmă de tipul “ok, ei se fac că fac campanie, noi ne facem că votăm, so what?” Deci aici este feeling-ul meu. Altminteri, în sondaje e poker.
"

Videanu: Piedone si-a obtinut permisul auto prin frauda

Videanu anunta la Realitatea TV ca Piedone si-a obtinut permisul auto prin frauda.

joi, 12 iunie 2008

CV-ul lui Sorin Oprescu

Date personale:
• Data si locul nasterii: 7 noiembrie 1951, Bucuresti
• Starea civila: divortat, un copil
• E-mail: sorin.oprescu@senat.ro

Studii:
Facultatea de Medicina Generala

Activitate profesionala:
• Profesor Universitar Doctor - Universitatea de Medicina si Farmacie
"Carol Davila"
• Medic – Spitalul Clinic Universitar Bucuresti
• Presedinte – Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti
• Director – Spitalul Clinic Universitar Bucuresti
• Director – Spitalul Universitar de Urgenta „Elias” Bucuresti

Activitate stiintifica si publicistica:
Peste 200 de articole publicate in tara si in strainatate

Activitate politica:
• 2004 – prezent – Senator de Bucuresti, ales pe listele PSD
• 2000 – 2004 - Senator de Bucuresti, ales pe listele PSD
• 1995 – 2008 - Membru PSD ( a demisionat pe 21 aprilie 2008)

din ziare.com

luni, 9 iunie 2008

Sondaj Insomar pentru turul doi: Oprescu e favorit

Realitatea TV face public un sondaj Insomar pentru turul al doilea in Bucuresti.
Rezultatul? Oprescu are 51,2%, iar Blaga 48,8%.

sâmbătă, 7 iunie 2008

Raport in strada

Videanu isi face un raport in strada. Ce bine ca au mai ramas doar opt zile cu Videanu primar general!

joi, 5 iunie 2008

Oprescu tatal - chirias fortat

Am gasit acest articol publicat in Curentul.

"Ziarul "Curentul" vă arată cum tatăl lui Sorin Oprescu nu a vrut nici în ruptul capului să părăsească un imobil care nu îi aparţinea, dar nici să negocieze un contract de inchiriere, deşi a fost notificat prin executorul judecatoresc.
Toată povestea se învârte în jurul unei vile aflate în cartierul bucureştean de lux Primăverii, pe Str. Maxim Gorki nr.18. Vila ridicată de către familia Firică a fost naţionalizată în 1948 şi apoi repartizată în 1972 generalului Oprescu. Imobilul are acum două apartamente de câte 240 mp utili + pod comun de 264 mp şi curte de 365 mp, cu 2 garaje. Mircea Oprescu ocupă unul dintre ele.
"

Gasiti aici si aici, confirmarea ca procesele sunt reale.

Oare Oprescu ajuns primar general va raspunde vreodata la notificarea de mai jos?